Luchtfoto Hansgrohe fabriek Aue, Schiltach

Hoofdvestiging van de onderneming Hansgrohe SE in Schiltach in het Zwarte Woud

De Hansgrohe Groep – aanwezig op alle continenten

Met 34 maatschappijen en 21 verkoopkantoren over de hele wereld behoort de onderneming Hansgrohe tot de selecte groep Global Players van de sanitaire sector. De mengkranen- en douchespecialist stelde in het boekjaar 2015 zo´n 3.800 medewerk(st)ers te werk en leverde mengkranen en douches in 143 landen.

In 2016 vierde de Hansgrohe familie zijn 115de verjaardag. Grondvester Hans Grohe is in 1901 klein begonnen, met zijn metaaldrukkerij in het Zwarte Woud. Het hoofdkantoor van de onderneming staat nog altijd in het tweede vaderland van de „clevere Hans“. Maar vandaag de dag geniet het door hem in het leven geroepen merk wereldfaam: Hansgrohe producten met de kwaliteitsnorm „Made in Germany“ worden over de hele wereld gebruikt.

De onderneming Hansgrohe ...

 • werd in 1901 door de geschoolde lakenwever en begenadigde knutselaar Hans Grohe (1871-1955) opgericht in Schiltach in het Zwarte Woud;
 • is een Europese naamloze vennootschap (Societas Europaea), die niet op de beurs is genoteerd;
 • heeft twee hoofdaandeelhouders:
  • de familie Klaus Grohe, Schiltach (32 %).
  • het Noord-Amerikaanse concern Masco Corporation, Taylor/Michigan (68%).

De Hansgrohe Groep heeft vijf strategische speerpunten:

 1. Innovatie, design en duurzaamheid – uitbouw van het innovatieve leiderschap op het gebied van technologie, design en duurzaamheid
 2. Global Speed – uitbreiding van de aanwezigheid op internationale markten en verdere ontwikkeling van het handelsmodel voor emerging markets
 3. Kwaliteit en productiviteit – verhoging van de productkwaliteit en opbouw van een „Global Production Balance“
 4. Lean Business Processes – afslanking van de bedrijfsprocessen
 5. Organisatie – Verdere ontwikkeling van de organisatie van de onderneming, van de internationale personeelsontwikkeling en van het talentmanagement
Productnieuwigheden 2015
Nieuw record: 964 miljoen euro omzet. Hansgrohe SE kan in het boekjaar 2015 een extra omzet van meer dan 10 procent optekenen. De onderneming groeit in binnen- en buitenland en heeft ambitieuze doelstellingen voor de toekomst.
Productiemedewerkers van Hansgrohe SE.
Op 31-12-2015 werken in de Hansgrohe Groep wereldwijd 3.805 mensen. De onderneming creëert ook in 2015 nieuwe arbeidsplaatsen, investeert veel in verdere ontwikkeling en bijscholing, stimulering van jonge krachten, en in talent- en gezondheidsmanagement.
Raad van toezicht van Hansgrohe SE
Verfrissend management: het directieteam van Hansgrohe SE is nauw verbonden met de onderneming en kent hem tot in de finesses.
Wereldkaart
Van Sao Paolo via Schiltach tot Shanghai: De hoofdvestiging van de onderneming bevindt zich sinds 1901 in het Zwarte Woud. Tegenwoordig vindt de productie plaats in Duitsland, Frankrijk, China, Nederland en de VS.

Facts & figures

Hansgrohe gebruikt cookies om u de best mogelijke service te garanderen. Indien u verder surft op de pagina zonder uw instellingen te wijzigen, dan stemt u in met het gebruik van cookies.

   

OK
<% } //bolIsPublishMode %>