Water besparen betekent energie besparen. Met EcoSmart gaat dit vanzelf.

Flash Player hier downloaden

Slim zijn en water besparen, bescherm het klimaat

EcoSmart is een trendsetter

Klimaatbescherming begint bij het douchen en een ecologische benadering van het handen wassen. Als waardekampioen van het water, neemt Hansgrohe een pioniersrol op zich in de omgang met deze kostbare grondstof. Hansgrohe kranen en douches die met de EcoSmart technologie zijn uitgerust, verbruiken maar liefst tot 60% minder water dan commerciële producten. Minder warmwaterverbruik zorgt ook voor een lagere energiebehoefte. En dat betekent: minder CO2-uitstoot en lagere kosten.

De Hansgrohe watervoordeelcalculator

De bespaarcalculator vergelijkt het door u gekozen product met een zelfde model zonder EcoSmart technologie - meer bepaald een gangbaar standaard product.

EcoSmart douches – feiten en werkwijze

Uw dagelijkse douchewaterbehoefte daalt tot maar liefst 60 procent dankzij een uitgekiende doorstroombegrenzing, speciale jets en het bijmengen van lucht. Zo verdelen de Raindance EcoSmart hoofd- en handdouches van Hansgrohe nog maar 9,5 liter water per minuut, de Crometta 85 Green hoofd- en handdouches zelfs nog maar 6 liter water per minuut. Hoe hoog de waterdruk bij u is, maakt niet uit: een 'precisie-O-ring' reageert flexibel op de waterdruk en regelt zo de waterhoeveelheid. Als de druk hoog is, verkleint de ring de doorlaatopening. Als de druk laag is, wordt de opening vergroot.

EcoSmart kranen – feiten en werkwijze

Rond de 13 liter water per minuut lopen door een standaard lavabomengkraan. Dankzij de EcoSmart technologie gaat het waterverbruik bij lavabokranen met maar liefst 60 procent* omlaag tot ongeveer 5 liter per minuut. Hoe dat werkt? Door het bijmengen van lucht en een speciale doorstroombegrenzer. De EcoSmart perlator is in de uitloop van de mengkraan geïntegreerd en verrijkt het water met lucht, dat onuitputtelijk beschikbaar is. Het resultaat is een volle, bruisende waterstraal. Een 'precisie-elastomeer' reageert automatisch op verschillende waterdrukken en verandert zijn vorm. Hij begrenst de doorstroming en bespaart op die manier constant drinkwater.
* zonder EcoSmart: 13 liter per minuut bij 0.3 Mpa (3 bar)

Andere waterspaartechnologieën met snel rendement

Wie op zoek is naar een waar waterbesparend wonder, maakt best gebruik van contactloze kranen met infraroodsensoren. Deze kranen zorgen ervoor dat water alleen stroomt tijdens daadwerkelijk gebruik. Een slimme sensortechniek regelt het verbruik met een extreem korte nalooptijd en begrenst de waterdoorstroming tot circa 5 liter per minuut.
Hier krijgt u van ons nog een aantal verbluffend eenvoudige waterbesparende tips

Duurzaam qua design en verbruik: een overzicht van alle EcoSmart douches en kranen

Vind hier alle actuele douches en kranen met EcoSmart technologie. Bovendien: meer informatie rondom de thema's klimaatbescherming en water besparen met Hansgrohe.

Hansgrohe gebruikt cookies om u de best mogelijke service te garanderen. Indien u verder surft op de pagina zonder uw instellingen te wijzigen, dan stemt u in met het gebruik van cookies.

   

OK
<% } //bolIsPublishMode %>