Axor Citterio badkamercollectie

Flash Player hier downloaden

Antonio Citterio – stijlvast

Een architect en een gentleman van het design, wiens ontwerpen de tand des tijds met bravoure doorstaan. Dat geldt voor zijn vele meubels, gebouwen en voorwerpen voor dagelijks gebruik. Antonio Citterio belichaamt het beste dat Italiaans design te bieden heeft en weet ondanks al zijn succes zijn feilloze blik voor de menselijke behoeften te behouden. Wat wij nodig hebben, willen, wat bij ons past - hij vindt er een overtuigende vorm voor, op het juiste moment.

Axor Citterio – luxe op het tweede gezicht

Antonio Citterio brengt wooncultuur en badkamer samen en laat de badkamer tot een plek van rust worden. Doordat de collectie Axor Citterio de luxe van eenvoud in het middelpunt plaatst, maakt ze de rijkdom van het water op zijn allermooist beleefbaar.

De op het eerste gezicht verrassende elementen – zoals bijvoorbeeld de hoekige badkamerkranen, pionierswerk in het mengkraandesign – overtuigen ons al snel dat het hier gaat over iets tijdloos met een bijzondere kwaliteit. De spannende verhouding tussen vlak en rond, de kleine details die pas duidelijk worden op het tweede gezicht, maken van de mengkranen ware sieraden. Antonio Citterio, designer en architect, heeft ook een goed gevoel voor het effect van zijn producten op de ruimte.

Axor Citterio M – urban chic

Deze badkamercollectie verhaalt van de grote stad en is geïnspireerd door de stijl van het modernisme, de metropool en Milaan. Drie keer 'M'. Een creatieve geest wonende in de Italiaanse designmetropool, laat zich meeslepen door de flair van deze locatie. Axor Citterio M draagt de hoge kunst van het tijdloze design in zich en begeleidt subtiel zeer diverse badkamerstijlen – zo divers als het urbane leven nu eenmaal is. Een creatie die zo harmonisch is, dat alleen een designer met een fijne neus voor stijl ze kon ontwerpen – eentje uit de metropool Milaan.

Antonio Citterio – de biografie

Antonio Citterio (°1950) afkomstig uit de Noord-Italiaanse stad Meda, opende al op zijn 22e een eerste bureau. Nog voor dat hij zijn studie architectuur in Milaan had afgerond. Sinds de jaren 1990, behoort de succesvolle architect ook als designer tot de internationaal meest gevraagde creatievelingen. Zoals de lijst met gerenommeerde bedrijven voor wie hij werkt, laat zien: wereldwijd toonaangevende designmerken zoals Vitra en B & B Italia (meubels), Flos (lampen) en sinds enkele jaren dus ook Axor, het designmerk van Hansgrohe AG, zetten zijn ideeën met succes om. Maar ook projectontwikkelaars en hotelketens maakten gebruik van de spirit en de constructieve ideeën van de Milanees. Luxeaccommodaties voor de fonkelende Bulgari-hotelketen en voor een luxe kuuroord in Moskou sieren Citterio's levensloop. Evenals de titel 'Royal Designer', die de Britse Royal Society hem verleende.

Dat hij ook nog les geeft aan de Academie voor Architectuur, in het Italiaans sprekende deel van Zwitserland en zo zijn kennis doorgeeft, is vanzelfsprekend voor de charmante vader van twee kinderen. Het succes van zijn architectuur- en designprojecten heeft een even eenvoudige als aannemelijke reden: hij zoekt geen toenadering tot de tijdsgeest. Veeleer wil hij het potentieel dat in de dingen sluimert, op een speelse manier doen ontwaken, in plaats van het als pure 'look' te gebruiken. Hij is steeds op zoek naar het ware, authentieke en heeft een hekel aan slechte vormgeving. Dit benadrukt het hoofd van circa 50 medewerkers keer op keer. Goed dat veel bekende opdrachtgevers hem daarin volgen. Zijn clienteel is steeds dolenthousiast.

Portret Antonio Citterio

Hansgrohe gebruikt cookies om u de best mogelijke service te garanderen. Indien u verder surft op de pagina zonder uw instellingen te wijzigen, dan stemt u in met het gebruik van cookies.

   

OK