De Axor Urquiola badkamercollectie: een mix van fantasie en emotie

Flash Player hier downloaden

Patricia Urquiola – verfrissend temperamentvol

Meermaals werd de Spaanse van origine door internationale media uitgeroepen tot beste vrouwelijke designer. Ze is een ster op meubelbeurzen en al even succesvol met lampen en stoffen. Opgeleid door een Italiaanse designlegende, Achille Castiglioni, is zij vandaag een heersende stem in het moderne design. Verfrissend onconventioneel combineert ze vrouwelijke stijl en florale citaten met minimalisme: "Ik meng graag!" Voor Axor stond Patricia Urquiola aan de wieg van een badkamer die rijk is aan associaties, met een bijpassend zelfbewust motto. "Awakening your senses" – ontwaak, zintuigen! Hier komt Patricia.

Axor Urquiola – een badkamer voor de zintuigen

Axor Urquiola nodigt uit tot een stijlmix in de badkamer. Combineer oud en nieuw in een facetrijke collectie met eindeloos te ontdekken details. Persoonlijke spullen vermengen zich met de omgeving alsof toevallig. De verfijnde producten creëren een gevoel van harmonie en een badkamer met een persoonlijk karakter. Bijvoorbeeld met het Axor Urquiola bad, dat qua vorm aan een oude wastobbe doet denken. Of met de Axor Urquiola paravent, die zowel ruimtedeler als radiator is.

Patricia Urquiola – de biografie

De Spaanse Patricia Urquiola (°1961) studeerde af in Milaan bij de Italiaanse designlegende Achille Castiglione. Hij veranderde haar focus van architectuur naar productdesign. Na tien jaar ervaring bij de besten uit haar branche, opende ze haar eigen designbureau met intussen meer dan 20 medewerkers. Wereldwijd is ze uitgegroeid tot de nieuwe ster aan het designerfirmament.

Op een bepaalde stijl pint Patricia Urquiola zich niet vast. Veeleer wil ze emotioneel raken en associaties opwekken, door stijlen, vormen en citaten te mengen, opnieuw te interpreteren en met leven te vullen. Geen wonder dat ze het belangrijk vindt dat mensen haar design spontaan willen aanraken. Haar opdrachtgevers zijn de crème de la crème van de inrichtingsbranche. Voor de innovatieve tegelfabrikant Mutina, toverde ze onlangs een damastdeken uit grootmoeders tijd om in een keramisch decor.

Portret Patricia Urquiola

Hansgrohe gebruikt cookies om u de best mogelijke service te garanderen. Indien u verder surft op de pagina zonder uw instellingen te wijzigen, dan stemt u in met het gebruik van cookies.

   

OK
<% } //bolIsPublishMode %>