Open douchesituatie met Hansgrohe Showerpipe.

Flash Player hier downloaden

Transparantie in de badkamer – Het verborgene wordt zichtbaar

Glas is bij de vormgeving van ruimtes de trend

In het wonen zijn openheid en helderheid geboden: transparantie van de couch tot aan het keukenblok vormt de trend. De ramen die het uitzicht naar buiten openen, mogen zo min mogelijk lijsten bezitten en moeten doorlopen tot op de grond. Verder mag techniek esthetisch op de voorgrond treden, waar die vroeger veeleer verborgen was, van het nadrukkelijke statische karakter van moderne architectuur via de vervaardiging in glas tot en met de elegante afzuigkap. Van het genot aan een open vormgeving profiteert in bijzondere mate de douche, die in toenemende mate zijn stempel drukt op de woonbadkamer. Helderheid, een rustige optiek en glas als materiaal vormen ook hier de trend, zoals Hansgrohe observeert.

Moderne douchezones worden ruimtelijker, zonder zich op te dringen. In de trend zijn oplossingen, die op een harmonieuze manier versmelten met de architectuur: gelijk met de vloer en groot genoeg voor twee, zonder lijsten en zonder deurmechaniek, minimalistisch met een bijna onzichtbare glazen oppervlak als bescherming tegen spetters. Een trendwatcher zoals de internationaal gevraagde Studio Phoenix Design zet de puntjes op de i:

„De waterbelevenis ontwikkelt zich uit de nis tot een holistische belevenis in de ruimte.“ (Andreas Diefenbach, Business Design Manager bij Phoenix Design)

In tijden van urbanisering en verhaasting van tal van levenssferen betekent dit echter ook, „dat deze ruimte persoonlijker en vooral nog rustiger wordt“, aldus Andreas Diefenbach. De gevraagde helderheid en rustige badkamerarchitectuur worden ondersteund door functies, die zich harmonieus met het hele badkamerdesign verbinden – zoals opbergtabletten en straalschijven in het vertrouwde materiaal glas, die hoge ogen scoren met een minimalistische designtaal.

„Glas en water zijn de beste vrienden. Glas is zoals water iets universeels en wordt overal begrepen.“
(Andreas Diefenbach, Phoenix Design)

Hansgrohe en het design merk Axor liggen met hun nieuwigheden helemaal op één lijn: zo staat de transparante lavabomengkraan Axor Starck V zowel voor de trend naar helderheid en glas als voor het zichtbaar maken van wat vroeger verborgen was. Het materiaal glas aan de Rainmaker Select hoofddouche en voor het opbergtablet bij de ShowerTablet Select speelt in op de behoefte om badkamerdesign zo harmonieus mogelijk in de architectuur te integreren. „Door integrale reductie“, zoals de designers van Phoenix het formuleren.

Dealer zoeksysteem

Vind een dealer bij u in de buurt.

Meer informatie over onze badkamerproducten

U zijn bij deze trend producten van Hansgrohe en Axor opgevallen? Op deze pagina´s vindt u meer suggesties

Hansgrohe gebruikt cookies om u de best mogelijke service te garanderen. Indien u verder surft op de pagina zonder uw instellingen te wijzigen, dan stemt u in met het gebruik van cookies.

   

OK
<% } //bolIsPublishMode %>