Milieuvriendelijke Hansgrohe douches

Flash Player hier downloaden

Duurzaam doucheplezier

Voelt goed aan, ziet er goed uit, is goed voor mens,
dier en klimaat

Bio boomt, vegan is en vogue. Zonder een bewijs van duurzaamheid kunnen we in het komende millennium nauwelijks nog iets doen – of nu gaat om eten, drinken, kleden of reizen. Ook de Beauty branche tekent op het gebied van 'natuurlijke cosmetica' al jaren steile opwaartse curves op. Alsmaar meer consumenten kiezen voor milieuvriendelijk vervaardigde producten van biologische grondstoffen. Wellness in de badkamer betekent vandaag de dag immers niet meer gewoon een een welgevallig uitstapje weg uit de alledaagse sleur, maar ook: sensueel-zuiver genoegen zonder berouw. Dat wil zeggen: met voor de gezondheid onschadelijke douchegels, shampoo´s, crèmes of deo´s, die niet op dieren werden getest. En zo staan in de hedendaagse badkamers alsmaar meer tubes, kroezen en potjes met etiketten die een keurmerk van natuurlijke cosmetica bezitten. Hun natuurlijk-mooie design herinnert niet meer aan de ´eco chic´ van vroeger. Nog een verheugende ontwikkeling: voor de ´natuurlijke´ producten hoeft men al lang niet meer zo diep in de buidel te tasten.

Veel kwaliteit, weinig kwantiteit – waardevolle grondstoffen besparen

Wie zichzelf en de natuur met zo weinig mogelijk chemie wilt belasten, die weet: niet alleen de ingrediënten van het verzorgingsproduct zijn doorslaggevend, maar ook de verbruikte hoeveelheid. Hoe spaarzamer wij gels en shampoo´s (ook wasmiddelen, wasverzachters en afwasmiddelen) gebruiken, des te minder wij het afvalwater verontreinigen. En dat dag na dag. Milieubewuste mensen letten bovendien op een zo gering mogelijk water- en energieverbruik bj het douchen. Hier komt Hansgrohe met zijn EcoSmart douches in het spel. Met automatisch begrensd waterdebiet zorgen deze namelijk voor het besparen van grondstoffen – en dat gepaard met even hoog douchecomfort.

Douchen zonder gevaar – zonder parabenen en ftalaten

Geen wonder dat alsmaar meer consumenten bij cosmetica grijpen naar betrouwbare merken met traceerbare ingrediënten. De producttesten van de laatste jaren hebben immers aan het licht gebracht met welke gevaarlijke stoffen tal van traditionele fabrikanten hen opzadelen. Of nu aardolies, die weliswaar goedkoop zijn, maar de huid uitdrogen en de poriën verstoppen. Of parabenen, die gels en crèmes wel conserveren, maar allergieën en in het ergste geval kanker veroorzaken. Er bestaan weekmakers (ftalaten) die de hormonale huishouding verstoren, en emulgatoren zoals polyethyleenglycol (PEG), die giftige stoffen laten binnendringen in de huid. Om nog maar te zwijgen van aluminium, silicone of synthetische kleur- en geurstoffen, die van alles en nog wat aanrichten in het lichaam. Wanneer douchegels zorgen voor resten in de moedermelk of schade aan de lever, zeggen alsmaar meer mensen: nee, dank u. En vertrouwen ze liever op certificaten van natuurlijke cosmetica en bio-keurmerken van onafhankelijke organisaties ter bescherming van de consument.

Overigens: veel schuim betekent niet automatisch: zeer zuiver. Veel schuim toont alleen aan dat er veel tensiden in het middel zitten. En die heeft de mens noch het milieu nodig. Het dreamteam onder de douche is daarom: natuurlijke cosmetica (= minder schuim) en een Hansgrohe EcoSmart douche (= minder water) om af te spoelen.

Hansgrohe gebruikt cookies om u de best mogelijke service te garanderen. Indien u verder surft op de pagina zonder uw instellingen te wijzigen, dan stemt u in met het gebruik van cookies.

   

OK