Moderne warmterecuperatie met Pontos HeatCycle.

Flash Player hier downloaden

Warmte hergebruiken met Pontos HeatCycle

Intelligente waterkringloop voor actieve klimaatbescherming

Hoe ingenieus is het niet indien we de warmte voortkomend het dagelijks gebruikt douche- en badwater kunnen bewaren en hergebruiken, alvorens het voorgoed in de afloop verdwijnt? Dit kan - met een warmteterugwinningsinstallatie van Hansgrohe. vision: to turn the research project into a standard technology. Because heat recovery provides the right answers to urgent resource questions from an economical and ecological perspective.

Het Pontos HeatCycle-systeem is het resultaat van jarenlang onderzoek. Het wint energie uit gebruikt water. Een installatie maakt gebruik van een warmtewisselaar om de warmte uit het nog warm grijswater te onttrekken en gebruikt het voor de verwarming van koud drinkwater. Dit spaart kostbare grondstoffen, doet de electriciteits- en gasrekening dalen en vermindert de CO2-uitstoot. Wie de Pontos HeatCycle gebruikt, kan zijn energieverbruik voor de warmwaterbereiding tot 20 procent laten dalen. Goed voor het klimaat, uw portemonee en ieders toekomst.

 

De voordelen van de Pontos HeatCycle in een oogopslag:

  • De restwarmte uit douche- en badwater gaat niet verloren. 
  • U kan tot 20 procent besparen op uw energiekosten door warmwaterbereiding.
  • De CO2-uitstoot vermindert.
  • Het gepatenteerde proces is zeer efficiënt.
  • De installatie loopt onafhankelijk van het weer en is makkelijk in onderhoud.
  • Het systeem is volautomatisch

 

Pontos HeatCycle, voor wie?

Grotere wooneenheden, waar veel douche- en badwater verbruikt wordt:

  • Hotels, slaapzalen, herbergen
  • Zwembaden
  • Vrijetijd-, sport- en fitnesscentera

Green Building

De architectuur van de toekomst is duurzaam. Warmte terugwinnen draagt hieraan bij, laat toe bedrijfskosten te verminderen en Green Building certificaten te behalen. Zo stijgt de waarde van uw vastgoed op lange termijn. Wat zeker de moeite waard is: Warmteterugwinning met grijswaterrecyclage combineren. De Pontos AquaCycle en HeatCycle werken afzonderlijk of in combinatie met elkaar.


Pontos HeatCycle – alle informatie in een oogopslag

Pontos catalogus PDF 6,9 MB

Hansgrohe gebruikt cookies om u de best mogelijke service te garanderen. Indien u verder surft op de pagina zonder uw instellingen te wijzigen, dan stemt u in met het gebruik van cookies.

   

OK
<% } //bolIsPublishMode %>