Vlak, modern en ruimtescheppend

Inbouwinstallatie bij douche en bad

U bouwt een nieuwe badkamer of gaat er een renoveren? Hier laten wij u kennismaken met de vele mogelijkheden van een waterregeling die in de muur is ingebouwd. Inbouwinstallatie in de douche en bij het bad is zeer modern en gebruiksvriendelijk. Door de minimalistische eenheden ziet alles er mooi opgeruimd uit. En u? U geniet van alle bewegingsvrijheid tijdens het douchen en het baden.

Wat is inbouwinstallatie en wanneer komt deze in aanmerking?

Tot nu toe gebruikte u in de douche en bij het bad een opbouwmengkraan of -thermostaat? Dergelijke klassieke waterregelingen hebben verschillende voordelen, zo kunnen ze gemakkelijk worden vervangen en dat is ideaal voor een snelle renovatie. Maar het nadeel is dat ze relatief groot zijn en ver uitsteken. In kleine badkamers nemen ze waardevolle ruimte in beslag.

Laat de mengkraantechniek elegant in de wand verdwijnen!

Zou het niet mooi zijn wanneer men alles wat men bij mengkranen niet wil zien (buizen, grote regelaars en hendels), gewoon in de wand kon verbergen? Inderdaad. Maar daarvoor moet men een opening maken in de muur. Daarom komt inbouwinstallatie vooral in aanmerking bij nieuwbouw of grondige renovaties. En het is belangrijk om daarbij een beroep te doen op een professionele installateur.

Een overzicht van de voordelen van inbouwthermostaten en -mengkranen

 • De tot de essentie beperkte douchebediening vlijt zich als het ware vlak tegen de wand. Zo ontstaat een ultramoderne, ordelijke look.
 • U hoeft bij het baden en douchen niet meer op te letten dat u zich niet stoot. U geniet volop van vrije ruimte, comfort en waterplezier.
 • De extra bewegingsvrijheid en het verdwijnen van barrières is ideaal voor de badkamer voor alle generaties.
 • De zichtbare onderdelen van de inbouwthermostaat worden niet warm. In het algemeen is er geen gevaar door hete oppervlakken. Dat is vooral goed wanneer kinderen en/of senioren deel uitmaken van het gezin.
 • De kleine bedieningseenheden zijn niet alleen visueel aantrekkelijk en betrouwbaar, maar ook gemakkelijker te reinigen dan grote mengkranen.
 • Op de hansgrohe iBox universal, die als inbouwdeel dient bij inbouwinstallatie, kunt u achteraf op elk moment een bedieningselement met een moderner design of extra functies monteren.

Douchebediening met veel keuze in functies en design

De talrijke varianten in het hansgrohe inbouwassortiment bieden u ongekende mogelijkheden bij de inrichting van uw badkamer. Laat u verrassen door de hoeveelheid functies en designs. Afhankelijk van de uitrusting (handdouche, hoofddouche, douchesysteem enz.), het doel en uw voorkeuren neemt u een mengkraan of een thermostaat. Deze kunnen universeel worden gecombineerd met alle hansgrohe douches. Geef uw badkamer iets extra’s met een douchebediening in chroom of met een zwart of wit glazen oppervlak en kies voor een rond, hoekig of Softcube design.

Zo werkt het: installatie van een inbouwoplossing in een nieuwe badkamer

Inbouwinstallatie met hansgrohe iBox universal en Select technologie

Wanneer u voor een inbouwoplossing kiest, plaatst uw professionele installateur eerst de beproefde hansgrohe iBox universal inbouwlichaam in uw wand. Daarop monteert hij een inbouwmengkraan of -thermostaat. Beide opties zijn voorzien van de typische eersteklas hansgrohe technologie en van duurzame mechanische kranen, die geen stroom verbruiken.

Nu wordt het helemaal comfortabel: inbouw met hansgrohe Select

Het intuïtieve bedienings- en designconcept Select is vooral bij inbouwtoepassingen zeer gebruiksvriendelijk en elegant. Bij de bekroonde ShowerSelect thermostaten en mengkranen kunt u tot vier waterbronnen met een druk op de knop in- en uitschakelen. Ook de douchestraalsoort selecteert u met een eenvoudige klik. U hebt de keuze tussen:

 • ShowerSelect mengkraan – voor leidingen met een stabiele waterdruk, verkrijgbaar met een ergonomisch gevormde greep;
 • ShowerSelect thermostaat – voor een constante watertemperatuur, met comfortabele metalen greep;
 • ShowerSelect thermostaat – met geïntegreerde slangaansluiting en douchehouder.

Van oud naar nieuw: de badkamer renoveren met iBox universal

FAQ’s over de inbouwinstallatie

Onze decennialange ervaring in klantenservice heeft ons geleerd dat consumenten vooral de onderstaande vragen stellen. Wij geven u ook het antwoord. 

 • Bij de installatie van de iBox universal is iets fout gelopen. Maak u geen zorgen. Bij hansgrohe hebben wij voor alles een oplossing. Wij helpen u met plezier. Neem contact met ons op.
 • Is de iBox universal waterdicht? Ja. iBox’en en afwerkingssets zijn zelfs ontkoppeld voor geluid. Dat betekent dat water aangenaam stil stroomt tijdens het douchen en baden.
 • Hoe lang is er garantie op mijn product? hansgrohe biedt u een vrijwillige fabrieksgarantie van vijf jaar. Uw product is al ouder? Geen probleem. Als later iets defect of lek zou raken, vindt u bij ons onderdelen die u heel eenvoudig kunt vervangen (met standaard gereedschap).
 • Mijn iBox is van 2001. Geen probleem. Het inbouwlichaam is sindsdien functioneel niet veranderd. Dat wil zeggen: uw iBox is compatibel met de nieuwste thermostaten en mengkranen met glazen oppervlak of Select technologie. U kunt uw oude ééngreepsmengkraan dus altijd vervangen door een hypermoderne oplossing.
 • Mijn iBox is ouder. Ook daarvoor hebben wij oplossingen, waarover wij u graag informeren.
Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt