Water besparen in de badkamer

hansgrohe EcoSmart bespaart water en geld

hansgrohe douches en mengkranen die met de EcoSmart technologie zijn uitgerust, verbruiken tot wel 60 procent minder water dan traditionele producten. Dit, zonder comfortverlies! Bovendien leidt het geringere warmwaterverbruik tot minder energiebehoefte. Alles bij elkaar genomen, betekent dat minder koolstofdioxide-uitstoot en lagere kosten. EcoSmart is dus goed voor het milieu én uw portemonnee.

Hoe efficiënt EcoSmart werkt, zult u merken aan uw water- en energierekening

hansgrohe EcoSmart is onzichtbaar in uw hansgrohe product geïntegreerd. Het effect daarentegen valt des te meer op: EcoSmart zorgt voor aanzienlijke besparingen.

Ontdek hier ons handig overzicht van hansgrohe EcoSmart douches

Pulsify hand shower with and without EcoSmart.
De nieuwe Pulsify handdouche is ook beschikbaar in EcoSmart \(foto rechts\). Met minder water wordt uw lichaam omhult met microfijne druppels dankzij PowderRain.

Zo profiteert u van de EcoSmart technologie:

  • Gereduceerd waterverbruik tot 9 l/min bij hoofd- en handdouches (Green producten verbruiken zelfs maar 6 l/min)
  • hansgrohe mengkranen hebben standaard slechts 5 liter water per minuut nodig
  • Dalend warmwaterverbruik met evenredig lager energieverbruik en minder kosten
  • Geringere CO2-uitstoot door het lagere energieverbruik
  • Constant debiet, ook bij een schommelende waterdruk

Zo werkt de hansgrohe EcoSmart technologie bij handdouches

Doucheplezier met minder kosten

Douchen is een van onze favoriete gewoonten, of het nu is om ons op te frissen en nieuwe energie op te doen of om te ontspannen. Heeft u zich ooit afgevraagd wat dat nu precies oplevert? De waterbesparingscalculator is uw online hulpmiddel om in een handomdraai te bepalen hoeveel water en energie u met de hansgrohe EcoSmart technologie kunt besparen. Zelfs kleine stappen op weg naar duurzaamheid tellen. Maak het verschil en bereken nu uw besparingspotentieel:

Naar de waterbespaarcalculator

Doe uzelf en de natuur een plezier: water besparen aan de lavabo

Bespaar water in de badkamer met hansgrohe EcoSmart.
Met EcoSmart verloopt ook aan de lavabo alles op een spaarzamer niveau.

Met hansgrohe EcoSmart daalt uw dagelijkse waterbehoefte aan de lavabo tot 60 procent. Een enorme besparing! Vermenigvuldig het hiermee gepaard gaande lagere verbruik eens met het aantal lavabomengkranen in uw huis. U zult zien: de EcoSmart technologie van hansgrohe levert een grote bijdrage om het milieu en uw budget te sparen.

Dankzij EcoSmart wordt het waterverbruik bij alle hansgrohe lavabomengkranen verlaagd tot ongeveer 5 liter per minuut. Hoe dit werkt? Door de toevoeging van lucht en met een speciale debietbegrenzer. De EcoSmart perlator is in de uitloop van de lavabomengkraan geïntegreerd en verrijkt het water met lucht. Het resultaat is een volle, bruisende waterstraal. Een ‘precisie-elastomeer’ zorgt voor een constante performance en altijd even krachtige waterstraal, zelfs bij een schommelende waterdruk. Het begrenst de doorstroom en bespaart zo constant drinkwater.

Zo werkt hansgrohe EcoSmart bij mengkranen

Ontdek hier hansgrohe producten met de EcoSmart technologie

Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt