Stijlvol ontworpen badkamer met elegant bad.
Druk uw persoonlijke stijl uit

Stijlrichtingen in de badkamer: sfeer scheppen met interieurelementen

De stijlrichting van een badkamer ontstaat door de sfeervolle combinatie van materialen, vormen en kleuren. Modern, avant-gardistisch of klassiek design biedt inspiratie voor een persoonlijk interieur. In de smaakvol ingerichte badkamer spelen de productlijnen van hansgrohe een hoofdrol. De mengkranen en douchesystemen zorgen voor individuele accenten en benadrukken de designstijl.

Eigentijdse designrichtingen en innovatieve technologieën in de badkamer

Een stijlrichting is een karakteristieke vorm van het interieur met een grote herkenningswaarde. In uw woning drukt u uw persoonlijke stijlgevoel uit door te kiezen voor een inrichting waarin alles klopt. Indien u zich bij uw keuze van de interieurelementen door een rode draad laat leiden, ontstaat een sfeervol persoonlijk geheel.

Stijlrichtingen in de badkamer volgen doorgaans de architectuur. Het ruimtelijke effect in uw badkamer wordt door verschillende factoren bepaald. De belangrijkste zijn:

  • de vorm van de plattegrond en de hoogte van de ruimte;
  • de effecten van daglicht en kunstmatige verlichting;
  • de keuze en combinaties van materialen;
  • het kleurenconcept;
  • de stijl en de plaatsing van de keramiek;
  • de vormentaal en functionaliteit van de mengkranen en douchesystemen.

Bij een stijlvolle inrichting van een badkamer kiest men doorgaans voor een van de volgende designrichtingen:

In veel gevallen ontstaat een persoonlijk interieur echter niet door gewoon één stijlrichting consequent door te trekken. Dikwijls zorgt een stijlmix of een bewuste stijlbreuk voor de eigen touch in uw badkamer.

Modern, Avantgarde en Classic: de belangrijkste stijlen in de badkamer

Ook wanneer u in uw badkamer verschillende stijlrichtingen creatief combineert, overheerst meestal een moderne, avant-gardistische of klassieke basissfeer. Met hansgrohe mengkranen en douches vindt u de volmaakte en innovatieve sluitstukken voor uw favoriete interieurstijl.

Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt