Hoofdkantoor van de Hansgrohe-groep in Schiltach.
Over ons

De Hansgrohe Groep in cijfers en feiten

Hier komt u meer te weten over het bedrijf Hansgrohe. Met 34 maatschappijen en 21 verkoopkantoren over de hele wereld is Hansgrohe een van de weinige globale spelers in de sanitaire sector. In het boekjaar 2017 telde het bedrijf 5.000 medewerkers en leverde het producten in meer dan 140 landen. Overigens is ‘hansgrohe’ naast ‘AXOR’ één van de merken die tot de Hansgrohe Groep behoren.

Geen toekomst zonder verleden

De kranen- en douchespecialist Hansgrohe is een bedrijf met een traditie. Oprichter Hans Grohe is in 1901 klein begonnen met een metaaldrukkerij in Schiltach in het Zwarte Woud. Het creatieve centrum en de hoofdvestiging van de onderneming zijn nog altijd daar gevestigd. Maar het merk hansgrohe dat door ‘clevere Hans’ in het leven werd geroepen, is ondertussen wel wereldberoemd. De producten worden overal ter wereld gebruikt en gewaardeerd.

Hansgrohe Groep: aanwezig op alle continenten

Het bedrijf Hansgrohe …

  • is een Europese naamloze vennootschap (Societas Europaea), die niet op de beurs genoteerd is;
  • heeft twee hoofdaandeelhouders:
    - het Amerikaanse concern Masco Corporation, Taylor/Michigan, als meerderheidsaandeelhouder (68 procent) 
    - Syngroh Verwaltungs- und Beteiligungs-GmbH, Schiltach, familie Klaus Grohe (32 procent).

De internationaal breed vertegenwoordigde Hansgrohe Groep produceert in Duitsland, Frankrijk, de VS en China met Duitse kwaliteitsnormen. De groep realiseert ongeveer 80 procent van zijn omzet in het buitenland.

Ter informatie: het merk hansgrohe – het bedrijf Hansgrohe

Op deze website vindt u alles over het merk hansgrohe en zijn premium producten voor badkamer en keuken. De producten van het designmerk AXOR voor luxueuze badkamers en keukens vindt u op de AXOR-website. Op de website van de Hansgrohe Groep hebben wij voor u belangrijke informatie over het bedrijf Hansgrohe gebundeld.

De onderstaande links brengen u direct naar de website van de Hansgrohe Groep:

Succesfactor nummer 1: onze medewerkers

Ook dat is al sinds 1901 zo: bij Hansgrohe werken mensen die met passie aan de slag gaan. Mensen die ervan houden om met mooi vormgegeven en goed functionerende kwaliteitsproducten bezig te zijn. Die in hun vakgebied uitblinken door hun buitengewone knowhow. Die zich elke dag opnieuw inzetten, ook voor de natuurlijke hulpbron water. Van deze geëngageerde mensen zijn er momenteel ongeveer 5.000 en hun aantal neemt toe. Zij zijn de sleutel tot de aanhoudende groei van de Hansgrohe Groep.

Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt