02/02/2018

Vijf nieuwigheden van hansgrohe bekroond met een iF DESIGN AWARD

Bij de iF DESIGN AWARDS 2018 gaan vijf van de begeerde iF-trofeeën naar nieuwe producten van hansgrohe. Hiermee toont de internationale jury van experts opnieuw zijn grote waardering voor de vormgeving van het premium merk. De prijzen gingen dit jaar naar badkamer- en keukenproducten die allemaal uitpakten met innovatief design.

Onze winnaars van 2018

De iF DESIGN AWARD wordt één keer per jaar uitgereikt door het oudste onafhankelijke designinstituut ter wereld, het iF International Forum Design GmbH in Hannover. Al 40 jaar worden hansgrohe producten met het begeerde keurmerk onderscheiden. In 2018 kregen de volgende nieuwigheden een trofee:

 • C51-F450-06 spoelbakcombinatie 450
  De spoelbakcombinaties van hansgrohe starten een kleine revolutie in de omgang met water. Met deze perfect op elkaar afgestemde combinatie van spoelbak, mengkraan en sBox wordt het werk in de keuken aanzienlijk verlicht.
 • Hoofddouche E met plafondaansluiting
  Doucheplezier met een geometrische vormgeving: het vierkante design en de hoogwaardige oppervlakken van chroom en glas maken van het doucheassortiment Raindance E een echte blikvanger in de moderne badkamer. De hoofddouche zorgt voor doucheplezier in XXL-formaat. 
 • Raindance E Unica douchesets
  Elegant duo voor een individuele douche-ervaring: op de vlakke douchestang Unica E bevestigt men de comfortabele handdouche Raindance Select S waar en hoe men maar wil. Met zelfvergrendelende, in de hoogte verstelbare, draai- en kantelbare douchehouder. 
 • Raindance E Showerpipes
  Bij deze douchesystemen geniet men van de voordelen van een doucheset en thermostaat in één. Dankzij de eenvoudige montage op bestaande aansluitingen is deze combinatie een ideale keuze bij de badkamerrenovatie.
 • ShowerTablets
  De hansgrohe ShowerTablet combineert het comfort van een douchethermostaat met een ruim opbergtablet tot 600 mm breed. Het vierkante design van de Raindance E keert hier terug in het front van veiligheidsglas.

“Wij zijn zeer blij met de nieuwe iF DESIGN AWARD-prijzenregen. Dit bevestigt nogmaals onze designfilosofie. Samen met gerenommeerde designers richten wij ons op absoluut hoogwaardige productkwaliteit, succesvol productdesign en vooral ook optimale gebruiksvriendelijkheid voor de klanten”, zegt Jan Heisterhagen, Vice President Product Management, Hansgrohe SE. Het bedrijf presenteert een selectie van de bekroonde producten op zijn beursstand op SHK in Essen van 6 t/m 9 maart 2018.

iF DESIGN AWARDS

hansgrohe 2018: innovatie over de hele lijn

Experts voor buitengewoon design

Al 65 jaar is de iF DESIGN AWARD een wereldwijd erkend keurmerk voor buitengewone vormgeving. Het merk iF is als symbool voor uitmuntend design internationaal bekend. De iF DESIGN AWARD behoort tot de belangrijkste designprijzen ter wereld. Hij bekroont design in alle disciplines: product, verpakking, communicatie, servicedesign/UX, architectuur, interieurarchitectuur en professioneel concept. De onafhankelijke internationale jury van 63 experts keurt elk jaar talrijke kandidaten. Bij de recentste wedstrijd moesten de juryleden een keuze maken uit 6.400 inzendingen uit 54 landen. Ze deden dat volgens categorieën zoals de kwaliteit van de vormgeving, de uitvoering, de graad van innovatie, de milieuvriendelijkheid en de functionaliteit.

Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt