Watermanagementsysteem Pontos

Uw assistenten bij u thuis voor een betere woonkwaliteit en meer veiligheid

Bij het douchen of afwassen stroomt overvloedig veel water door onze leidingen. Dat is geen probleem, zolang er maar geen waterlekken ontstaan, die schade en hoge reparatiekosten met zich meebrengen. Of nog erger: die persoonlijke souvenirs vernielen. Om u zorgeloos te laten genieten van de mooiste momenten met water, raden wij u Pontos aan.
 

Pontos: het multitalent voor modern watermanagement

Pontos Base controleert de leidingen op waterlekken en detecteert ongewenst waterverbruik. De ronde vochtsensoren Pontos Scouts plaatst u overal waar u schade door ongecontroleerde waterlekkage, vorst, luchtvochtigheid of ongewone temperaturen wilt voorkomen. Zodra individueel ingestelde grenswaarden worden overschreden of het systeem een vermoedelijk schadegeval detecteert, brengt Pontos u onmiddellijk op de hoogte met een alarmsignaal en pushbericht via de hansgrohe home app. Dit is vooral belangrijk, wanneer u niet thuis bent. Conclusie: met Pontos kunnen problemen door leidingbreuken, lekkende spoelbakken, open dakramen of overstroming snel worden vastgesteld, om de schade zo beperkt mogelijk te houden.

 

Eenvoudige bewaking van ruimtes met Pontos Scouts

De waterdetector Pontos Base: de Sherlock Holmes voor leidingbewaking

Pontos Base helpt waterschade te voorkomen.
De Base controleert de leidingen continu op ongewenst of opvallend drukverlies en waarschuwt voor eventuele schade. Voor uw veiligheid.

Pontos Scout wordt vervolledigd met Pontos Base, die op de hoofdwaterleiding wordt aangesloten. Deze controleert de leidingen continu op ongewoon waterverbruik, om zo lekken te kunnen detecteren. Bij eventuele schade sluit de Base de watertoevoer automatisch af en brengt hij u meteen via uw smartphone op de hoogte van de situatie. Ook op het display van Pontos Base wordt de afwijking weergegeven. Dan kunt u het probleem nakijken en de waterleiding via uw smartphone of direct aan Pontos Base weer openen.


 
Installatievoorbeeld van hansgrohe Pontos Base.
Pontos Base van hansgrohe slaat niet alleen alarm als zich een acuut waterprobleem voordoet. Het levert de consument ook interessante informatie.
Pontos Base heeft overigens nog meer in zijn mars. Hij meet het waterverbruik, levert u statistieken voor een duurzame omgang met water en geeft informatie over de waterhardheid. U vindt al deze informatie overzichtelijk in uw hansgrohe home app.
 
Stroomverbruik en vervanging van de batterij bij Pontos Base.
Gedetailleerde instructies voor het gebruik van Pontos Base en het vervangen van de batterij vindt u in de bijbehorende handleiding.
Dankzij een geïntegreerde batterij werkt Pontos Base ook bij een stroomuitval. En als de batterij leeg is, kan de hoofdwaterleiding met behulp van een noodsleutel in de Base geopend en gesloten worden.

Wilt u graag direct contact met ons opnemen?

Stuur ons gerust een e-mail
Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt