hansgrohe CoolStart

Met CoolStart mengkranen hebt u de juiste tools om energie te besparen

hansgrohe CoolStart mengkranen zijn klimaatvriendelijk, omdat er alleen koud water uit stroomt wanneer de greep in de middelste stand staat, terwijl bij standaard kranen dan direct water wordt verwarmd. Met deze technologie worden uw leidingen dus niet onnodig met warm water gevuld. Het resultaat: minder energieverbruik, CO2-uitstoot en kosten. Dat is goed voor het milieu én voor uw portemonnee!

Energie besparen in uw woning met hansgrohe CoolStart.
Met de greep in de middelste stand leveren hansgrohe CoolStart mengkranen alleen koud water. Warm water stroomt er pas uit, als u dat wilt en de hendel actief naar links draait.

Zo verlaagt u elke dag uw warmwaterkosten 

Waar kunnen wij energie besparen, hoe sturen wij minder CO2 de lucht in en wat kunnen wij doen tegen de klimaatverandering? Deze vragen houden iedereen bezig. Wij zochten antwoorden in de energieverbruikers in onze woning die wij meermaals per dag gebruiken, zoals lavabomengkranen. Het hansgrohe CoolStart principe is even eenvoudig als geniaal: bij deze mengkranen stroomt alleen warm of heet water, als u dit ook echt nodig hebt. De benodigde energie schakelt u pas in, als u de kraanhendel actief naar links beweegt.

CoolStart: energie besparen in uw woning is heel eenvoudig

Als standaard kranen met de hendel in de middelste stand worden geopend, springt het doorstroomtoestel, de circulatiepomp of een andere waterverwarmer meteen aan. Maar wij hebben niet altijd warm water nodig, toch? Om drinken, de handen te wassen, planten te gieten of schoon te maken, volstaat koud water. Bij CoolStart mengkranen wordt alleen water verwarmd, als u dat nodig vindt. U beslist hoe hoog de temperatuur moet zijn, wanneer u maar wilt. En uiteraard geniet u met de zuinige CoolStart modellen ook van de typische kenmerken van hansgrohe: volop comfort en mooi design.

Energie besparen en genieten van mooi design

Het warmwaterverbruik verminderen, de CO2-voetafdruk verkleinen en geld besparen

Warmwaterverbruik verminderen met CoolStart mengkranen.
hansgrohe wil u niet aanzetten om 24/7 tv te kijken, maar wel helpen om spaarzaam om te gaan met waardevolle natuurlijke hulpbronnen. Daarvoor zetten onze productontwikkelaars zich 24/7 in.

Wie ‘cool’ start, bespaart energie.

Laat ons even uitrekenen: een gezin van vier dat een jaar lang 20 minuten per dag een hansgrohe CoolStart mengkraan gebruikt, kan 508 kilowattuur minder energie verbruiken dan met een conventionele mengkraan. Om dit getal minder abstract te maken: met 500 kWh kunt u

  • 67.564 sneetjes brood roosteren,
  • meer dan een jaar 24/7 tv kijken,
  • of 500 uur lang uw haar föhnen.

Wie cool start, vermindert zijn CO2-uitstoot.

Ongeveer 90% van de CO2-uitstoot van een huishouden is afkomstig van de productie van warm water voor de douche, d.w.z. de distributie van warm water voor de douche, het bad en de wastafel. Rekenvoorbeeld: een gezin van vier dat water verwarmt met gas, kan met een CoolStart mengkraan jaarlijks 23 kilogram minder CO2 uitstoten dan met een conventionele kraan. Concreet:

  • Twee volwassen beuken van 23 meter hoog hebben twee jaar nodig om deze 23 kilo te compenseren.  

Wie cool start, bespaart geld.

Dit is bijzonder belangrijk in tijden waarin de energieprijzen de hoogte in schieten. Rekenvoorbeeld: een gezin van vier dat water verwarmt met gas, kan elk jaar 81,27 euro besparen, als het zijn oude kraan vervangt door een CoolStart mengkraan. Overigens:

  • Een CoolStart mengkraan verdient zichzelf in minder dan twee jaar terug.  

De basis voor deze berekeningen vindt u onderaan deze pagina.*

Vind uw CoolStart mengkraan en bespaar

*De procentuele energiebesparing is de besparing van een hansgrohe CoolStart product in vergelijking met een conventioneel hansgrohe product zonder CoolStart. 

De berekening van het gebruik van een lavabomengkraan is gebaseerd op een gemiddeld verbruik van 5 liter per minuut bij 3 bar. Om een zo nauwkeurig mogelijk resultaat te verkrijgen, moet deze waarde individueel worden aangepast. De benodigde energie om 1 liter water met 1 °C te verwarmen: 1 kcal of 0,00116 kWh. De benodigde energie om 1 liter water te verwarmen van 10 °C tot 35 °C (watertemperatuur van een lavabomengkraan): 0,029 kWh/liter water (berekend met de energieformule op basis van de algemene beginselen volgens het Internationaal Stelsel van Eenheden (SI), omrekening van kWh naar olie: 10 kWh = 1 liter olie). 

De hier voorgestelde energieprijzen komen overeen met gemiddelde waarden voor Duitsland en moeten per geval worden aangepast voor een zo nauwkeurig mogelijk resultaat. Er werd uitgegaan van 16 ct/kWh voor gas. Het energieverbruik van huishoudelijke apparaten is gebaseerd op een verbruik van 17.000 kW per jaar (stand 07-2022).

Hansgrohe N.V. kan de juistheid van de resultaten niet garanderen of waarborgen. De berekening hangt immers af van verschillende onvoorspelbare factoren en is daarom niet bindend. Met name de energieprijzen zijn heel bepalend. 

Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt