Man showering with EcoSmart overhead shower made by hansgrohe.
Laten wij samen onze planeet beschermen!

Duurzaam: zo helpen wij u in het dagelijks leven kostbare hulpbronnen te besparen

Water is leven en onze passie. Daarom doen wij er alles aan om deze kostbare natuurlijke hulpbron te beschermen: met water- en energiebesparende douches, mengkranen en technologieën. Ook de vervaardiging en verwijdering van onze producten heeft gevolgen voor het milieu en de beschikbaarheid van hulpbronnen op onze planeet en ook hiervoor nemen wij onze verantwoordelijkheid. Met hansgrohe producten kunt u dus echt iets doen voor het klimaat!

Groen. Groener. Eco* 2030.

Hansgrohe maakt watervoerende producten klimaatvriendelijk.
Groen. Groener. Eco 2030. Dat is de naam van het vlaggenschipproject van Hansgrohe Group. Onder leiding van Hans Jürgen Kalmbach maken wij alle watervoerende producten klimaatvriendelijk.

“Tegen 2030 willen wij onze volledige watervoerende productportfolio van de merken hansgrohe en AXOR aanpassen met water- en energiebesparende technologieën. In de toekomst moeten zij deel uitmaken van elke duurzame renovatie en elke energie-efficiënte nieuwbouw. Wij zijn vastbesloten om mee te helpen de emissies in de badkamer en de keuken terug te dringen.” 

Hans Jürgen Kalmbach
Directievoorzitter van Hansgrohe SE 

* Hansgrohe Group definieert ‘ECO’ als de vermindering van het water- en/of energieverbruik van watervoerende producten in gebruik met ten minste 22 procent ten opzichte van het referentiejaar 2020.

Onze weg naar groene transformatie

De bijdrage van Hansgrohe aan de bescherming van onze planeet

Tijdens het gebruik is de CO2-uitstoot van een handdouche het hoogst

De gebruiksfase van een handdouche.

Bij een handdouche is de gebruiksfase met voorsprong het CO2-intensiefst. Tijdens die periode wordt ongeveer 1.000 keer meer CO2 uitgestoten dan bij de productie. Daarom hebben wij er onze missie van gemaakt om ons volledige assortiment douches en mengkranen tegen 2030 ‘ECO’ te maken. Concreet betekent dit dat wij het water- en/of energieverbruik van de watervoerende producten in de gebruiksfase met ten minste 22% zullen verminderen ten opzichte van het referentiejaar 2020.

Ontdek meer over onze water- en energiebesparende technologieën

Wij creëren inspirerende waterbelevingen voor onze klanten en letten daarbij altijd op onze voetafdruk op de aarde. Daarom gaan uitmuntend design en het behoud van natuurlijke hulpbronnen bij Hansgrohe hand in hand. Met onze EcoSmart en CoolStart technologie bespaart u elke dag veel water en energie in uw huishouden! Hoe dat in zijn werk gaat, ziet u in de volgende video’s.

Bespaar water en geef iets terug aan de planeet.

Zo berekent u uw besparingspotentieel voor water, energie en kosten

Met behulp van de hansgrohe watervoordeelcalculator kunt u snel en eenvoudig achterhalen hoeveel u concreet bespaart met onze mengkranen en douches. Aarzel niet: bereken eerst uw kosten, verbruik minder water en energie en bescherm het klimaat!

Lees verder

Kom meer te weten over duurzaamheid bij hansgrohe en onze bijdrage aan de bescherming van onze planeet. U kunt de brochure eenvoudig op uw beeldscherm bekijken of downloaden voor later.

hansgrohe Sustainability Brochure 2023
Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt