Veelgestelde vragen

Thermostaten en kranen

Hier vindt u handige tips en antwoorden op veelgestelde vragen over de thermostaten en kranen van hansgrohe. Selecteer hieronder een vraag en lees het antwoord.

De thermostaatgreep is moeilijk te bedienen. Hoe kan dit probleem worden opgelost?

Stroefheid kan meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld aanslag op de afdichtingsvlakken. Vervang het onderdeel volgens de bijgeleverde montagehandleiding. Meer informatie vindt u in onze digitale onderdelencatalogus.

De drukknop op de thermostaat klemt. De veiligheidsblokkering kan niet worden ontgrendeld. Hoe los ik dit op?

Wellicht is de drukknop verkalkt of de veer defect. Reinig de veer en drukknop en vet deze licht in. Indien nodig moeten de onderdelen worden vervangen. Het onderdeelnummer vindt u in de montagehandleiding of in de online onderdelencatalogus.

De Select toets op de ShowerSelect of ShowerTablet werkt niet. Wat kan ik doen?

Bij het monteren van de mengkraan is de groene veiligheidsklem niet van de kraan verwijderd. Demonteer de zichtbare onderdelen en verwijder de klem. Mogelijk werd de afdichting tussen de toets en de rozet niet ingevet. Smeer de afdichting licht in met siliconenvet.

Kan ik het debiet aanpassen bij producten uit de ShowerSelect lijn?

Het debiet is bij ShowerSelect thermostaten niet instelbaar, omdat wij uit ervaring weten dat ongeveer 80% van de gebruikers dit niet nodig heeft. Vooral bij de handdouche is debietregeling wel nodig. Bij de meeste handdouches van hansgrohe kunt u kiezen tussen een zachte en harde straal. Veel EcoSmart handdouches bieden een waterbesparende oplossing. Bij de hoofddouches van hansgrohe komt doucheplezier op de eerste plaats. De grote regendouches zijn afgesteld volgens hun prestaties en laten u kiezen uit een uitgebreid assortiment. Producten met debietregeling zijn bij de bestaande thermostaten met standaard technologie nog steeds verkrijgbaar.

Bij de reservegreep van mijn inbouwthermostaat zit geen bevestigingsschroef. Hoe monteer ik de greep op de juiste manier?

Sinds 2012 worden de thermostaatgrepen vastgeklikt. Een bevestigingsschroef is dus helemaal niet nodig. De grepen worden gewoon op de thermostaat geplaatst en kunnen op elk moment met een krachtige ruk weer worden verwijderd. Hebt u een oudere thermostaat? Ook dan is dit geen probleem: de greep zonder schroef is hiermee compatibel.

Afdichting: moet ik wanddoorvoeren en voegen afdichten?

Bij foutieve of ontbrekende afdichtingen aan installatiedoorvoeren kan binnendringend water aanzienlijke schade aan de constructie veroorzaken. Voegen aan inbouwmengkranen en buisdoorvoeren moeten op de juiste manier blijvend elastisch worden afgedicht volgens DIN 18195, deel 5 (afdichtingen van constructies – afdichtingen tegen niet-drukkend water op plafonds en in natte ruimtes; afmetingen en uitvoering), bijvoorbeeld met afdichtingsmanchetten en geschikte siliconen voor sanitair. Ook boorgaten moeten met siliconen voor sanitair worden beschermd tegen binnendringend vocht. Meer informatie hierover vindt u in de montagehandleiding bij het product.
Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt