FAQ’s over onze producten

Uw vragen – onze antwoorden

Hier vindt u nuttige tips en antwoorden op veelgestelde vragen over de producten van hansgrohe, de installatie of reparatie. Selecteer hieronder de gewenste categorie en lees de antwoorden op veelgestelde vragen.

De vakman onderzoekt specifieke gevallen

De hier gegeven instructies kunnen niet alle specifieke gevallen in aanmerking nemen. Indien nodig helpt de sanitairspecialist in uw buurt u graag verder. Hij onderzoekt het concrete probleem ter plaatse en kan u passende oplossingen voorstellen.

Hebt u nog verdere vragen over onze producten of hebt u een technisch probleem? Wij hebben de juiste contactpersonen bij hansgrohe. Wij verheugen ons op uw vragen!

Afvoersystemen 

Welke afvoer wordt aanbevolen voor een douchesysteem XXL? 
Voor de waterafvoer van bijvoorbeeld een grote hoofddouche wordt de afvoer RainDrain XXL (art. 60067000) aanbevolen. Volgens EN 274 bedraagt de afvoercapaciteit 51 liter/minuut.

Accessoires 

De lotiondispenser geeft geen lotion meer. Wat kan ik doen?
Doordat de dispenser een tijd niet werd gebruikt, is de lotion in de pomp uitgedroogd en hard geworden. Reinig de pomp van de lotiondispenser door deze in warm water te leggen en vervolgens uit te spoelen.

Mengkranen


Elektronische mengkraan: Hoe kan ik de reinigingsmodus van de mengkraan activeren, zodat de sensor niet reageert en bijv. de lavabo kan worden schoongemaakt?
De activering van de reinigingsmodus is beschreven in de montagehandleiding die bij het product is meegeleverd of die met de elektronische onderdelencatalogus kan worden gedownload.
 
Keukenmengkraan: Er lekt water aan de draaischacht. Wat kan hier de oorzaak van zijn?
De afdichtingen van de draaischacht van de mengkraan zijn vervuild of beschadigd. De noodzakelijke montagestappen voor het vervangen van de afdichtingen vindt u in de montagehandleiding die bij het onderdeel is meegeleverd. Let erop dat de groefringen van de afdichtingsset niet overdreven worden ingevet.
 
Keukenmengkraan: Uit een model met uittrekbare sproeier of uittrekbare uitloop stroomt nog maar weinig water. Wat kan ik doen?
Tussen de uittrekslang en uittrekbare sproeier bevindt zich een kleine zeef, die in de aansluitnippel van de uittrekslang zit. Verwijder deze zeef met een spits voorwerp, maak hem schoon en plaats hem weer terug.
 
Keukenmengkraan: Bij de uittrekbare sproeier lopen beide straalsoorten samen. Hoe kan dit probleem worden opgelost?
Vervang de uittrekbare sproeier. Een reparatie door de klant is niet mogelijk. Het juiste onderdeelnummer van de uittrekbare sproeier vindt u in de bijgevoegde montagehandleiding.
 
Keukenmengkraan: Hoe kan de aanrechtmengkraan Variarc met uittrekbare sproeier worden omgeklapt, wanneer het raam moet worden geopend?
Houd de mengkraan vast aan de basiseenheid (opgelet: niet bij de uitloop!), trek de kraan verticaal naar boven en leg de kraan opzij op het werkblad (op een doek of iets dergelijks).
 
Kogelmengtechniek: Moet bij een onderhoud van het kogelmengsysteem de regelkogel mee worden vervangen?
Een vervanging van de roestvrijstalen regelkogel is niet noodzakelijk. Eventuele aanslag kan gemakkelijk van de kogel worden verwijderd, bijv. met een kunststof reinigingsdoek.
 
Open heetwatertoestel: Tijdens het opwarmen druppelt er water uit de mengkraan. Wat kan ik doen?
Om ervoor te zorgen dat tijdens het opwarmen geen overdruk in het open heetwatertoestel ontstaat, druppelt er water uit de uitloop. Dit is natuurkundig bepaald en vormt geen gebrek van het product dat onder de garantie valt of een vervanging van de mengkraan noodzakelijk maakt.
 
Lavabomengkraan: Er loopt nog maar weinig water uit. Wat kan ik doen?
De oorzaak van de geringe doorstroomhoeveelheid kan een vuile perlator zijn. In deze video wordt de reiniging gedetailleerder beschreven.
 
Lavabomengkraan: Kan ik de uittredingshoek van de waterstraal bij een mengkraan van hansgrohe beïnvloeden?
hansgrohe biedt optioneel een draaibare standaard perlator (art.nr.: 95400000) met buitendraad M24x1 aan. Hiermee kan de waterstraal in alle richtingen ca. 8° worden versteld. Vervanging en werkwijze worden in deze video getoond.

Aanschaf van hansgrohe producten

Waar kan ik hansgrohe producten kopen?

U kunt onze producten via installateurs en in speciaalzaken kopen. Er is geen fabrieksverkoop. Dealers in uw buurt vindt u in ons dealerzoeksysteem.
 
Waar kan ik brochures verkrijgen?
Brochures over hansgrohe producten kunt u direct op onze website downloaden.
 
Hoe lang blijven onderdelen nog beschikbaar, nadat een artikel uit productie werd genomen?
Wij garanderen dat onderdelen nog tot 15 jaar na het einde van de productie van het betreffende product kunnen worden gekocht. 

Douchesystemen

Douchestang: Welke mogelijkheden zijn er voor de montage in een hoek?
De montagestappen van een hoekmontageset worden in deze video getoond. 

Handdouche: In vergelijking met vroeger komt er nog slechts weinig water uit. Wat kan ik doen?
De oorzaak van de geringe doorstroomhoeveelheid kan een vuile zeefafdichting zijn. In deze video is de reiniging beschreven. Misschien is ook de douche zelf verkalkt. Een handleiding voor de vakkundige ontkalking krijgt u in deze video.

Handdouche: Waar moet de houder aan het bad worden gemonteerd?
De handdouche moet altijd makkelijk bereikbaar zijn. Men moet zittend zijn haar kunnen wassen, zonder de handdouche in de hand te hoeven nemen.
 
Showerpipes: Kan de stijgbuis worden verkort?
Naargelang het model kunnen de stijgbuizen indien nodig aan de ruimte aangepast en ingekort worden. Ronde stijgbuizen kunnen in principe worden ingekort. Meer informatie hierover vindt u in de betreffende montagehandleiding. Bij rechthoekige buizen zijn verschillende lengtes verkrijgbaar. De juiste onderdeelnummers voor uw product vindt u in de onderdelencatalogus.

Zeefafdichting: Welke functie heeft de afdichting resp. zeef tussen doucheslang en handdouche?
De zeefafdichtingen die bij elke handdouche zijn meegeleverd, mogen niet door normale afdichtingen worden vervangen. Anders wordt vuil dat in de zeef wordt uitgefilterd, in het mechanisme van de douchekop gespoeld. Dit leidt tot een uitval van de reinigingsfunctie QuickClean of tot een verstopping van de sproeiers. Hoe u de zeefafdichting reinigt, ziet u in deze video.

Waarborg en garantie

Vervalt de fabrieksgarantie op het product bij een vervanging van onderdelen?
Voorwaarde voor de naleving van onze garantiebepalingen is onder andere de vakkundige inbouw van het product. Bij een vervanging van onderdelen is deze vakkundige inbouw beschreven in de betreffende servicehandleiding. Meer informatie hierover hebben wij voor u samengevat in onze garantievoorwaarden.
 
Tot wie richt ik me bij klachten?
hansgrohe verkoopt zijn producten via distributeur, installateur en detaillist aan zijn klanten. Daarom heeft de klant in eerste instantie garantierechten tegenover de directe verkoper, d.w.z. de installateur of detaillist, en niet tegenover de fabrikant. Daarom dient u bij klachten contact op te nemen met het verkooppunt van uw product.
 
Biedt hansgrohe naast de wettelijke garantie nog een vrijwillige garantie?
De hoogste kwaliteit is een elementair onderdeel van de hansgrohe bedrijfsfilosofie. Daarom bieden wij consumenten een vrijwillige fabrieksgarantie van vijf jaar op onze producten. Voorwaarden en details van deze garantie vindt u in de garantievoorwaarden.

Reiniging en onderhoud

Hoe reinig of ontkalk ik mijn hansgrohe producten juist?
Hoe de glans en werking van hansgrohe producten langdurig kunnen worden behouden, hebben wij compact voor u samengevat: 
Algemeen geldt:
  • Reinigingsproducten die zoutzuur, mierenzuur, chloorbleekloog of azijnzuur bevatten, mogen niet worden gebruikt, omdat deze aanzienlijke schade kunnen veroorzaken.
  • Schurende reinigingshulpmiddelen en gereedschappen – bijvoorbeeld schuurmiddelen of afwassponsjes – mogen niet worden gebruikt.
  • De reiniging moet met de voorgeschreven dosis reinigingsmiddel en een inwerktijd van max. 10 min worden uitgevoerd.
  • Een reinigingsspray mag in geen geval direct op de hansgrohe producten worden gespoten, maar dient eerst op een reinigingsdoek te worden aangebracht.
  • Na de reiniging moet voldoende worden nagespoeld met helder water.
Kan men een complete hoofddouche in de afwasmachine reinigen?
De kunststof onderdelen van de douche zijn niet geschikt voor de hoge temperaturen in het droogprogramma van een afwasmachine. Alleen de metalen straalschijf is hiervoor geschikt. In de bijgevoegde montagehandleiding is de exacte werkwijze duidelijk beschreven.

Thermostaten en kranen 

Af-/omstelkraan: De greep aan de thermostaat beweegt stroef. Hoe kan dit probleem worden opgelost?
De stroefheid kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan bijvoorbeeld aanslag op de afdichtingsvlakken stroefheid veroorzaken. Vervang het onderdeel volgens de bijgeleverde montagehandleiding. Gedetailleerde informatie vindt u in onze elektronische onderdelencatalogus
 
De drukknop klemt: de veiligheidsblokkering van de thermostaatgreep kan niet worden ontgrendeld. Hoe los ik dit op?
Wellicht is alleen de drukknop verkalkt of is de veer defect. Reinig veer en drukknop en vet deze licht in. Indien nodig moeten de componenten worden vervangen. Het onderdeelnummer vindt u in de montagehandleiding of in de online onderdelencatalogus
 
Select knop: Bij ShowerSelect of ShowerTablet kan de knop na de montage niet worden bediend of werkt deze niet.
Bij de montage van de mengkraan werd de groene borgklem van de klep niet verwijderd. Demonteer de zichtbare componenten en verwijder de klem. Mogelijk werd de afdichting tussen knop en rozet niet ingevet. Vet de afdichting licht in met siliconenvet.
 
ShowerSelect: Kan ik bij de producten de doorstroomhoeveelheid instellen?
De doorstroomhoeveelheid kan bij ShowerSelect thermostaten niet worden ingesteld. Uit ervaring is gebleken dat 80% van de gebruikers geen volumeregeling nodig heeft. De hoeveelheidsregeling is vooral bij de handdouche nodig. Met de nieuwe Raindance Select handdouches hebt u de mogelijkheid om te kiezen tussen een zachte of harde straal. Als bijzonder waterbesparende oplossing zijn veel EcoSmart handdouches verkrijgbaar. Bij hoofddouches staat in het algemeen het doucheplezier op de voorgrond. De hoofddouches hebben een afgestemde capaciteit en uw klanten kunnen uit een omvangrijk assortiment kiezen. Producten met volumeregeling vinden uw klanten nog altijd bij de bestaande thermostaten met standaard technologie.

Inbouw-thermostaatkraan: Bij de vervangende greep ontbreekt de bevestigingsschroef. Hoe monteer ik de greep juist?
Sinds 2012 worden de thermostaatgrepen op de kraan vastgeklikt. De bevestigingsschroef valt volledig hierbij weg. De grepen worden gewoon vastgeklikt en kunnen altijd weer worden gedemonteerd met een krachtige ruk.

Overige 

Waar vind ik de onderdelencatalogus, maattekeningen en montagehandleidingen van de producten?

Informatie over onderdelen en technische publicaties zoals maattekeningen, montage- of servicehandleidingen vind u op Hansgrohe PRO, de website voor onze zakelijke klanten. Daar vindt u ook: een uitgebreide productcatalogus, badkamerplanningsgegevens, tips en tricks voor advies, planning, installatie en nog veel meer. 

Waar vind ik informatie voor leveranciers en dienstverleners?

Alle services en downloads voor leveranciers en dienstverleners hebben wij voor u verzameld in de sectie voor leveranciers op onze corporate website www.hansgrohe.com. Hier vindt u onder andere informatie over onze inkoopsorganisatie en ons kwaliteitsmanagment, downloads zoals de richtlijnen voor eerste stalen, onze fabrieksnormen of raamovereenkomsten.

Naar de sectie voor leveranciers

Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt