In 1953 werd de douchebar Unica uitgevonden door Hans Grohe.
Inventief sinds 1901

Internationaal succesvol met traditie en innovatie

Het bedrijf Hansgrohe werd in 1901 opgericht. Sindsdien borrelen de ideeën op in het Zwarte Woud. En zijn de badkamerpioniers hun tijd traditioneel een stap voor. De eerste betaalbare handdouche, douchestang of ééngreepsmengkraan: hier ontdekt u een enkele boeiende uitvindingen. Verschillende ervan werden mijlpalen in de internationale badcultuur.

Innovatie is onze drijfveer

In de badkamerwereld is de merknaam hansgrohe onlosmakelijk verbonden met hoge kwaliteit – en daar zijn goede redenen voor. Het is namelijk het resultaat van knowhow die bijna 120 jaar oud is. Ook de oprichter Hans Grohe had al zo veel goede ideeën, dat de geschiedenis van de privébadkamer in belangrijke mate mee door hem is geschreven. Zijn vakmanschap en vormgeving waren decennialang toonaangevend en zijn tot vandaag een verrijking voor mensen over de hele wereld.

Talloze keren gepatenteerd waterplezier voor u

Als u vandaag een ultramodern badkamer- of keukenproduct van het premium merk hansgrohe koopt, profiteert u van deze gebalde ervaring. Tegelijkertijd is Hansgrohe één van de leiders op het gebied van innovatie in de branche. De rijke inventiviteit wordt geïllustreerd door bekroond design, talloze patenten en boeiende technologieën voor de toekomst. Want met de ervaring als ruggensteun is de blik altijd naar voren gericht.

Voor u als consument betekent dat: dagelijks plezier van mooi vormgegeven, gebruiksvriendelijke en vaak zuinige producten die lang optimaal functioneren. En topservice, bijvoorbeeld met uitgebreid advies en onderdelen die lang verkrijgbaar blijven.

Trendsettend in de omgang met water sinds het begin

Waarom hansgrohe? 
Omdat het merk pioniersgeest en Duitse ingenieurskunst combineert. Met zijn handdouche creëerde Hans Grohe in 1928 het comfortabele alternatief voor de destijds gebruikelijke hoofddouche. En in 1953 vond hij de douchestang uit, waarmee de handdouche op een hoogte naar keuze kon worden bevestigd. Tegenwoordig zijn beide uitvindingen wereldwijd standaard in de badkamer, maar toen waren het geniale ideeën die de douchegewoonten veranderden. Met waterbesparende douches dacht hansgrohe lang voor zijn tijd al aan de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen en het klimaat en werd het merk de ‘groene’ branchepionier.

​​​​​​​Wie heeft het uitgevonden? hansgrohe.

RainTunes - digitally controlled shower scenarios
The future of the bathroom: digital showering, where water, video, sound, light and aroma are combined in harmony.
 • Betaalbare handdouche met witte porseleinen greep (1928)
 • Automatische afvoer- en overloopset voor het bad (1934)
 • Douchestang Unica (1953)
 • Handdouche Selecta met verstelbare straalsoorten (1968)
 • Gekleurde kunststof douches Sixty en Tri-Bel (1970)
 • Eéngreepsmengkraan Allegroh (1981)
 • Waterbesparende handdouche Mistral Eco (1987)
 • Voorgeïnstalleerde douchesystemen en douchepanelen (1989)
 • Inbouwlichaam iBox universal (2000)
 • Regendouche Raindance (2003)
 • Klimaatvriendelijke douches en mengkranen met EcoSmart (2007)
 • ComfortZone mengkranen (2011)
 • Bediening met één druk op de Select-knop (2011)
 • PowderRain: de microfijne straalsoort (2018)
 • RainTunes met verschillende douchescenario's (2019)
 • En nog veel meer

Het heden en de toekomst van de badkamer

The Hansgrohe Group is the Top Innovator in 2019.
De Hansgrohe Groep is sinds 1901 een constante bron van goede productideeën. De Duitse innovatiewedstrijd TOP 100 heeft het bedrijf het kwaliteitslabel "Top Innovator 2019" toegekend.
Bij hansgrohe hebben we het gebruiksgemak verder gerevolutioneerd om het dagelijkse gebruik van water comfortabeler, veiliger en zuiniger te maken. We hebben ons altijd gericht op mensen, hun welzijn en behoeften. Het assortiment omvat zowel digitale doucheproducten als trendy kleurconcepten voor kranen. Hansgrohe biedt met zijn badkamer- en keukeninnovaties een waterbeleving als nooit tevoren en geeft uw huis een individueel karakter.

Als denktank uit het Zwarte Woud met een eigen onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium werkt de Hansgrohe Groep voortdurend aan nieuwe ideeën. Het heeft meer dan 16.000 actieve patenten. Het TOP 100 bedrijf produceert nog steeds voornamelijk in het zuidwesten van Duitsland - een verbintenis tot "Made in Germany". En een belofte van kwaliteit waar u op kunt vertrouwen.
Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt