Veelgestelde vragen

Badkamerkranen

Hier vindt u nuttige tips en antwoorden op veelgestelde vragen over de badkamerkranen van hansgrohe. Selecteer hieronder een vraag en lees het antwoord.

Er loopt nog maar weinig water uit mijn kraan. Wat kan ik doen?

Het beperkte debiet wordt mogelijk veroorzaakt door een verontreinigde perlator. Hier wordt de reiniging in detail beschreven:

Kan ik de uitloophoek van de waterstraal bij een hansgrohe kraan aanpassen?

hansgrohe biedt optioneel een draaibare standaard perlator (art.nr.: 95400000) met buitendraad M24x1 aan. Hiermee kan de waterstraal in alle richtingen ca. 8° worden versteld. De vervanging en werkwijze ziet u hier:

Mijn kraan druppelt na. Wat kan ik doen?

Bij mengkranen en douches is kortstondig nadruppelen een natuurlijk verschijnsel. Het is geen gebrek van het product dat onder de garantie valt of het vervangen van de mengkraan noodzakelijk maakt.

Mijn opbouwmengkraan lekt bij de aansluitingen. Wat is de oorzaak?

Bij de montage van de mengkraan moeten de S-aansluitingen ter compensatie van verschillende afmetingen spanningsvrij worden gemonteerd. Verder dienen de juiste montagematen in acht te worden genomen. Het is absoluut noodzakelijk dat de originele afdichtingen worden gebruikt; eventueel beschadigde afdichtingen moeten worden vervangen.

Elektrische kraan: hoe kan ik de reinigingsmodus van de kraan inschakelen, zodat de sensor niet wordt geactiveerd en de lavabo kan worden gereinigd?

Het inschakelen van de reinigingsmodus wordt beschreven in de montagehandleiding bij het product. Deze kan ook in de elektronische onderdelencatalogus worden gedownload.

Kogelmengtechniek: moet bij een onderhoud van het kogelmengsysteem de regelkogel mee worden vervangen?

Het vervangen van de roestvrijstalen regelkogel is niet noodzakelijk. Eventuele afzettingen kunnen gemakkelijk worden verwijderd, bijv. met een kunststof reinigingsschijf.

Open heetwatertoestel: tijdens het opwarmen druppelt er water uit de kraan. Wat kan ik doen?

Om ervoor te zorgen dat tijdens het opwarmen geen overdruk in het open heetwatertoestel ontstaat, druppelt er water uit de uitloop. Dit is een natuurlijk verschijnsel en vormt geen gebrek van het product dat onder de garantie valt of een vervanging van de mengkraan noodzakelijk maakt.
Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt