hansgrohe whitepaper

De groene badkamer: zo renoveert en bouwt u milieuvriendelijk

Bij het renoveren of bouwen hecht u veel belang aan duurzaamheid? Zeer goed! Als u voor een nieuwe badkamer kiest, vindt u tegenwoordig voor bijna alle uitrustingselementen en bouwmaterialen een milieuvriendelijke(re) oplossing. In deze raadgever geven wij u informatie over de mogelijkheden voor een groene badkamer, laten wij een specialiste in ‘gezond wonen’ aan het woord en bieden wij u een leidraad voor het nemen van beslissingen. Stuur ons het ingevulde formulier om de raadgever gratis te ontvangen. U ontvangt de whitepaper per e-mail.

Aanspreking

Uw gids voor een duurzame en milieuvriendelijke badkamer

Zuinige Pulsify handdouche van hansgrohe.
Kleine stappen die een groot verschil maken: wie zijn waterverslinders vervangt door zuinige producten bespaart water – en geniet van zorgeloze wellnessmomenten.

Door goed na te denken voordat u iets koopt, kunt u op termijn uw ecologische voetafdruk verkleinen – en dat is goed voor de gezondheid van uw gezin. Of u nu slechts kleine aanpassingen wilt doen of een compleet nieuwe badkamer wilt bouwen, de hansgrohe whitepaper De groene badkamer gidst u door alle fasen van de planning en uitvoering. Enkele van de onderwerpen die aan bod komen:

  • Milieuvriendelijke badkameruitrusting, geschikte producten voor de kleinkinderen
  • Gezond wonen en een kwalitatief binnenklimaat
  • Overheidssubsidies voor de groene badkamer
  • Verantwoorde omgang met de natuurlijke hulpbronnen en doordachte recyclage 
  • Welke onafhankelijke ecolabels zijn goed?
  • Aangenaam en gezond licht in de badkamer en nog veel meer.
“Vanuit ecologisch standpunt is de levensduur veruit het belangrijkste aspect. Ook als de gebruikte materialen niet optimaal zijn, wordt dit gecompenseerd door een lange levensduur van de lavabo of het bad.”
Barbara Bauer van het Oostenrijks Instituut voor Bouwbiologie en -ecologie in Wenen, 2021.
Barbara Bauer van het IBO in Wenen, specialiste in ecologisch wonen.
Barbara Bauer is al vele jaren gespecialiseerd in milieuvriendelijk bouwen en gezond wonen. In dit vakgebied doet ze onderzoek, geeft ze advies en geeft ze ook les.

Gezond wonen: interview met een specialiste

Barbara Bauer is een gerenommeerd deskundige op het gebied van duurzame bouwmaterialen, gebouwanalyse en binnenklimaat. Sinds 1995 werkt ze aan het Oostenrijks Instituut voor Bouwbiologie en -ecologie (IBO). Daarnaast is ze ook bestuurslid van de NGO natureplus. Voor de hansgrohe whitepaper geeft Bauer waardevolle tips over emissiearme materialen, schimmelproblemen en de duurzaamheid van producten.
Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt