Veelgestelde vragen

Keukenmengkranen

Hier vindt u handige tips en antwoorden op veelgestelde vragen over de keukenmengkranen van hansgrohe. Selecteer hieronder een vraag en lees het antwoord.

De draaibare uitloop van de keukenmengkraan lekt. Wat kan ik doen?

Als na het openen van de mengkraan water lekt aan het draaibare gedeelte, moeten de afdichtingen van de draaibare uitloop worden vervangen. Informatie over onderdelen vindt u in onze onderdelencatalogus. Voer hiervoor rechts bovenaan in het zoekvenster het artikelnummer in. U kunt het benodigde onderdeel dan via een dealer bij u in de buurt bestellen. Ook kunt u ons een bericht sturen via ons contactformulier, samen met foto’s van uw mengkraan.

Uit mijn uittrekbare keukenmengkraan loopt nog maar weinig water. Wat kan ik doen?

In de aansluitnippel tussen de uittrekslang en uittrekbare sproeier zit een kleine zeef. Verwijder deze zeef met een spits voorwerp, maak hem schoon en plaats hem terug. U kunt de waterhoeveelheid ook controleren en regelen via de hoekstopkranen.

Beide straalsoorten komen samen uit mijn uittrekbare keukenmengkraan. Hoe kan dit probleem worden opgelost?

Het is in dit geval helaas niet mogelijk om de uittrekbare sproeier te repareren: hij moet volledig worden vervangen. Raadpleeg de bijgevoegde montagehandleiding voor het juiste onderdeelnummer voor de sproeier.

Hoe kan een hansgrohe keukenmengkraan voor een raam geïnstalleerd en neergelegd worden?

Houd de mengkraan vast bij de basiseenheid (opgelet: niet bij de uitloop!), trek de kraan verticaal naar boven en leg hem opzij op het werkblad (op een doek of iets dergelijks).
Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt