Water besparen in de badkamer

hansgrohe EcoSmart bespaart water en geld

hansgrohe douches en mengkranen die met de EcoSmart technologie zijn uitgerust,verbruiken minder water dan conventionele hansgrohe producten. En het geringere warmwaterverbruik leidt ook tot minder energieverbruik. Alles bij elkaar genomen, betekent dat een lagere CO2-uitstoot en lagere kosten. EcoSmart is dus goed voor het milieu én voor uw portemonnee.

Hoe efficiënt EcoSmart werkt, zult u merken aan uw water- en energierekening

hansgrohe EcoSmart is onzichtbaar in uw hansgrohe product geïntegreerd. Het effect daarentegen valt des te meer op: het zorgt voor aanzienlijke besparingen. Dat is niet alleen goed voor de ecobalans bij het verbruik van natuurlijke hulpbronnen, maar ook voor uw rekeningen.

Ontdek hier ons handig overzicht van hansgrohe EcoSmart douches

Pulsify handdouche met en zonder EcoSmart.
De nieuwe handdouche Pulsify is verkrijgbaar met EcoSmart (rechts). Ondanks het kleinere watervolume voelt de microfijne PowderRain straal vol en heerlijk aan.

Zo profiteert u van de EcoSmart technologie:

  • Gereduceerd waterverbruik tot 8 l/min bij hoofd- en handdouches (Green uitvoeringen van hansgrohe douches verbruiken zelfs maar 6 l/min).
  • Hansgrohe mengkranen voor de lavabo en het bad hebben standaard slechts 5 liter water per minuut nodig (EcoSmart+ producten zelfs slechts 4 l/min bij 3 bar).
  • Dalend warmwaterverbruik met evenredig lager energieverbruik en minder kosten.
  • Geringere CO2-uitstoot door het lagere energieverbruik.
  • Constant debiet, ook als de waterdruk schommelt of laag is.

Zo werkt de hansgrohe EcoSmart technologie bij handdouches

Doucheplezier met een zuiver geweten

Douchen is altijd genieten, of het nu is om u op te frissen of om te ontspannen. Maar hebt u zich al afgevraagd hoeveel zuiniger dat kan? De watervoordeelcalculator is een online tool waarmee u in een oogwenk uw besparingspotentieel voor water en energie met de hansgrohe EcoSmart technologie berekent. Omdat ook kleine stappen naar duurzaamheid belangrijk zijn. Maak het verschil en ontdek nu hoeveel u kunt besparen:

Naar de watervoordeelcalculator

Doe uzelf én de natuur een plezier: bespaar water bij de lavabo

Water besparen in de badkamer met hansgrohe EcoSmart.
Met EcoSmart+ heeft de nieuwe kraanserie Rebris slechts 4 l/min nodig bij 3 bar.

Met hansgrohe EcoSmart daalt uw dagelijkse waterverbruik bij de lavabo tot 60 procent. Dat is enorm! Vermenigvuldig die besparing met het aantal lavabomengkranen in uw woning en u zult zien: de EcoSmart technologie van hansgrohe is goed voor het milieu en zeker ook voor uw budget.

Dankzij EcoSmart wordt het waterverbruik bij alle hansgrohe lavabomengkranen tot ca. 5 liter per minuut gereduceerd. Bij EcoSmart+ producten is dat zelfs tot 4 liter per minuut bij 3 bar. Hoe? Het geheim schuilt in de speciale debietbegrenzing. Uit de mengkraan komt een kleiner volume water. Maar de straal is vol en weelderig, omdat ze met lucht wordt verrijkt door de EcoSmart perlator, die in de uitloop is geïntegreerd.

Een ‘precisie-elastomeer’ zorgt voor een constante performance en altijd even krachtige waterstraal, zelfs bij een schommelende waterdruk. Het begrenst het debiet en bespaart zo continu leidingwater.

Zo werkt hansgrohe EcoSmart bij mengkranen

Ontdek hier hansgrohe kranen met de EcoSmart+ (4l/min) technologie

Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt