Waterverwarmers

Drukloze mengkranen – de juiste keukenmengkraan voor een waterverwarmer

Mengkranen voor elektrische, drukloze waterverwarmers – ook wel drukloze mengkranen genoemd – zijn absoluut vereist, wanneer deze worden aangesloten op een drukloos heetwatertoestel en niet op de centrale warmwatervoorziening. Drukloze mengkranen zijn afgestemd op de speciale technische eisen van een open systeem voor de warmwaterbereiding.

lage druk mengkranen voor warmwatertoestellen

Hoe werkt een drukloze mengkraan?

Voor drukloze boilers is altijd een drukloze mengkraan vereist. Er zijn modellen voor de keuken en de badkamer.

Bij deze kranen blijft de uitloop continu vrij. Wanneer men ze opent, zorgt dat ervoor dat koud water in de boiler loopt, waardoor het warme water naar boven wordt gestuwd. Zo reageren drukloze mengkranen met een duppelsgewijze overloop op de uitzetting van het water in elke verwarmingsfase (drukloos systeem). Wanneer een heetwatertoestel met een gewone keukenmengkraan wordt gecombineerd, kan de boiler beschadigd raken. Een normale keukenmengkraan sluit in gesloten stand de uitloop immers volledig af en laat geen overloop toe.

Talis S lagedruk mengkraan voor warmwatertoestellen

Waar wordt een drukloze mengkraan gebruikt?

Mengkranen voor een waterverwarmer zijn verkrijgbaar voor de spoeltafel in de keuken. Hierbij kan men ook kiezen voor een variant met een uittrekbare sproeier of draaibare uitloop.

Technische gegevens, maattekeningen, montagehandleidingen, servicehandleidingen en nuttige filmpjes vindt u in onze online onderdelencatalogus

Aanbod aan drukloze mengkranen voor de keuken

Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt