Keukenkranen en spoeltafels worden vaak blootgesteld aan warmte, koude, reinigingsmiddelen, vetten en zuren. Daarom maakt hansgrohe hoogwaardige mengkranen die hun functie, design en glans zonder veel onderhoud lang behouden. Met de onderhoudstips die hier worden gegeven, kunt u lang van uw keukenkraan genieten. Gewoon af en toe reinigen en de kalk verwijderen!
Afhankelijk van de variant onderscheiden onze keukenmengkranen zich door hoogwaardig glanzend chroom of sterk roestvrij staal. Beide materialen zijn duurzaam en makkelijk te reinigen. Indien u de juiste methode en goede middelen gebruikt, blijft de glans voor lange tijd behouden. hansgrohe spoelbakken zijn van roestvrij staal. Daardoor stoten ze kiemen af en zijn ze hygiënisch, roestbestendig en geschikt voor levensmiddelen. Omdat roestvrij staal bovendien bestand is tegen zuren en hitte, is het oppervlak bijzonder gemakkelijk te onderhouden. Chroom of roestvrij staal, in beide gevallen is het goed om bij de reiniging enkele basisregels in acht te nemen.
Wanneer kalkaanslag correct wordt aangepakt, voorkomt u veel onaangename gevolgschade. Want kalk is niet alleen esthetisch een probleem. Het kan ook de werking, zoals bijvoorbeeld het straalbeeld, aantasten.
De juiste reiniging van de keukenmengkraan is eenvoudig en snel. Ook de uittrekbare slang van uw keukenmengkraan kan gemakkelijk schoongemaakt en indien nodig zonder probleem vervangen worden. Elk onderdeel wordt geleverd met een handleiding. Neem onze reinigingsinstructies in acht. Schade door een onjuiste behandeling valt niet onder de garantie.
De perlator wordt ook sproeikop, straalregelaar of straalvormer genoemd. Het is de sproeier aan de uitloop van een waterkraan. Veel perlators van hansgrohe keukenkranen zijn voorzien van een antikalkfunctie (QuickClean). Ze kunnen zonder extra reinigingsmiddelen met de hand worden schoongemaakt.
Bij een hansgrohe keukenmengkraan met QuickClean technologie bevinden zich op de perlator flexibele siliconennoppen. Bij het dagelijkse gebruik verzamelt zich hier kalkaanslag (meer of minder, afhankelijk van de waterhardheid). Deze kan moeiteloos worden verwijderd: gewoon met uw vinger over de siliconennoppen wrijven. Vervolgens stroom het water weer in een gelijkmatige en volle straal uit de perlator.
Wanneer een intensievere reiniging van de perlator vereist is, schroeft u hem los en legt u hem in een bakje met een ontkalkend reinigingsmiddel op basis van citroenzuur. Na maximaal 10 minuten neemt u hem eruit en spoelt u hem grondig met helder water af. Indien nodig herhaalt u de reiniging. Daarna kunt u de perlator weer op uw keukenmengkraan schroeven.