Eenvoudig renoveren en moderniseren

Nieuwe opbouwmengkranen zorgen voor een snelle verbetering in de douche en aan het bad

U vindt dat uw badkamer wel een opfrisbeurt kan gebruiken? Maar u wilt geen muren openbreken en uitgebreide renovatiewerkzaamheden uitvoeren? Dan kiest u het beste voor een van de vele ongecompliceerde hansgrohe producten die op de wand worden geïnstalleerd. Deze mengkranen en douchesystemen vormen een technische en visuele verbetering voor uw badkamer. En maken uw douche en bad snel tot een wellnessoase.

Wat is een opbouwinstallatie en wanneer komt deze in aanmerking?

De klassieke installatievariant in de douche is een opbouwthermostaat met een handdouche. In het bad komt daar nog de baduitloop bij. Maar u wilt graag meer finesse of een grote hoofddouche? Dan is een douchesysteem de beste keuze voor meer comfort, meer douche en meer waterplezier. Deze hypermoderne combinatie van een opbouwthermostaat, hoofddouche en handdouche vormt één geheel op het gebied van design en functie.

‘Renovatie light’: gewoon op de bestaande aansluitingen monteren

Dergelijke complete systemen zijn aantrekkelijk, indien u uw badkamer zonder veel gedoe wilt moderniseren. Opbouwinstallaties monteert u gewoon op de bestaande aansluitingen. De aansluitmaten zijn gestandaardiseerd, zodat alle hansgrohe systemen in uw badkamer passen. Zelfs wanneer u een woning huurt, loont deze ingreep, want opbouwmengkranen of -thermostaten en douchesystemen zijn even snel weer gedemonteerd.

En hoe verloopt inbouwinstallatie? Wanneer u uw thermostaten vlak en naadloos in de wand integreert, bespaart u ruimte en creëert u een elegant, subtiel effect. Dit minimalistische design geeft u meer bewegingsvrijheid tijdens het douchen of baden. De installatie is iets omslachtiger, omdat de techniek achter het pleisterwerk in een basiseenheid wordt geïnstalleerd. Vormt dit extra werk geen probleem voor u? Bekijk dan hier onze inbouwoplossingen.

Moderne badkamer met douche op de vloer en open architectuur.
Meer comfort, meer douche, meer doucheplezier: dit hoogwaardige totaalsysteem van hansgrohe bestaat uit een ShowerTablet met groot opbergtablet, een stijgbuis, een hoofddouche en een Select handdouche.

Welke opbouwbedieningen zijn er en wat kunnen ze?

Bij hansgrohe vindt u opbouwmengkranen voor elke smaak, elke badkameromgeving en elk budget. Allemaal doen ze trouw en betrouwbaar dienst. En met heel wat producten kunt u zelfs badkamerdromen realiseren, waarmee u anderen jaloers maakt. Hier vindt u een overzicht dat u kan helpen bij uw keuze. hansgrohe biedt telkens talrijke opties voor ergonomische grepen en designs en verschillende oppervlakken. Dankzij onze uitgebreide knowhow, en bijvoorbeeld een geïntegreerde geluidsdemper, zijn deze hansgrohe producten bijzonder stil. 

Eéngreeps- of tweegreepsmengkranen

De eenvoudigste manier om water in de douche of het bad te regelen, is met een mengkraan. U hebt de keuze tussen gemakkelijk te bedienen badmengkranen of flexibele tweegreepsmengkranen. Van sobere basismodellen tot imposante luxekranen, bij hansgrohe vindt u het allemaal. Tip: Combineer uw nieuwe mengkraan met een hansgrohe handdouche en douchestang uit dezelfde stijlwereld.

Thermostaten: veilige bedieningscentrales in de douche en bij het bad

Opbouwthermostaten zijn uitgerust met een technisch ingewikkeld binnenwerk. Ze regelen de watertemperatuur betrouwbaar en houden deze constant. Ze maken het voor u bijzonder comfortabel in de douche of het bad en voorkomen onaangename schommelingen. hansgrohe thermostaten voldoen aan strenge veiligheidsnormen waarmee u gegarandeerd beschermd bent tegen verwondingen door hitte en stoten: bijvoorbeeld met een beveiliging tegen verbranding dankzij de veiligheidsblokkering bij 40°, een geïsoleerde basiseenheid met afgeronde hoeken en een instelbare temperatuurbegrenzing. 

ShowerTablets: comfortabele designthermostaten met tablet

Ook ShowerTablets bieden al deze voordelen. Maar deze multifunctionele comfortthermostaten leveren u nog wat extra’s:

  • met hun opbergtablet van veiligheidsglas zorgen zij voor veel ruimte voor douchebenodigdheden (verkrijgbaar in verschillende breedtes). Zo hebt u uw shampoo of douchegel altijd binnen handbereik. 
  • Het supermoderne design creëert een visueel accent in elke omgeving en past ook harmonieus in grote douches. ShowerTablets zijn ook verkrijgbaar in fris wit-chroom of met baduitloop.
  • Bij de Select variant zorgen vlakke bedieningsknoppen voor nog meer gebruikscomfort in de badkamer. De douche of straalsoort selecteert u hier gewoon met een druk op de knop. De intuïtieve Select elementen zijn ideaal voor kinderen, ouderen of personen met een beperkte mobiliteit.

Showerpipes – complete installaties met talrijke voordelen

Wanneer u voor uw badkamer een van onze opbouwdouchesystemen kiest, slaat u veel vliegen in één klap. U krijgt een hoofddouche, zonder dat u de muur hoeft open te breken. U geniet van veelzijdig doucheplezier met tot zes straalsoorten bij de hand- en hoofddouche en een comfortabele waterregeling. Dit alles kunt u al met eenvoudige modellen ervaren. Maar daarnaast hebben wij ook prachtig vormgegeven luxevarianten met een hoge verwenfactor. Bij de Select modellen geniet u ten volle van comfort, design en plezier. Ook Showerpipes zijn verkrijgbaar met een baduitloop.

Veelgestelde vragen (FAQ’s) over de opbouwinstallatie

Onze decennialange ervaring in klantenservice heeft ons geleerd dat consumenten vooral de onderstaande vragen stellen. Wij geven u ook het antwoord. 

  • De leidingen zitten te diep in de wand. Geen probleem. In de handel zijn gepaste verlengstukken in elke lengte verkrijgbaar. Daarmee kunt u uw nieuwe mengkraan perfect monteren.
  • De leiding in de wand loopt lichtjes scheef. Maak u geen zorgen. Bij hansgrohe modellen kunnen kleine afwijkingen worden gecompenseerd met de bijgeleverde aansluitingen. 
  • Ik heb een geiser of heetwatertoestel. Geen probleem. Afhankelijk van het model functioneren de hansgrohe mengkranen en douches met verschillende systemen voor warm water.
  • Hoe lang is er garantie op mijn product? hansgrohe biedt u een vrijwillige fabrieksgarantie van vijf jaar. Uw product is al ouder? Geen probleem. Als later iets defect of lek zou raken, vindt u bij ons onderdelen die u heel eenvoudig kunt vervangen (met standaard gereedschap).

Zo werkt het: installatie op bestaande aansluitingen

Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt