Reinigingstips voor mengkranen

Geniet van zuiverheid: zo ontkalkt en reinigt u uw mengkranen correct

Water is helder, zuiver en fris Wij associëren dat met een goed gevoel en nieuwe energie. Wij verwennen onszelf met een zalig bad of een verfrissende douche en wassen onze handen, levensmiddelen en veel meer. Elke druppel is waardevol en wie de liefde voor detail van hansgrohe kent, begrijpt ook hoe belangrijk de reiniging en het onderhoud van onze producten voor ons is. Hier volgens onze tips.

Een mengkraan reinigen en onderhouden: zo eenvoudig is dat

Een waterkraan wordt dagelijks gebruikt. En terwijl de kraan dingen reinigt, wordt deze vaak zelf een ‘haard’ van verontreiniging. Onze handen laten vet, vuildeeltjes en andere sporen achter. Ook water tast het materiaal aan, vooral in de vorm van kalkaanslag. Uw voordeel: met een mengkraan van hansgrohe krijgt u hoogwaardige kwaliteit. Wij willen dat u er zo lang mogelijk plezier aan beleeft. Hier tonen wij u hoe u uw mengkraan juist reinigt, ontkalkt en duurzaam onderhoudt. 

Een mengkraan reinigen en onderhouden: zo eenvoudig is dat

Een waterkraan wordt dagelijks gebruikt. En terwijl de kraan dingen reinigt, wordt deze vaak zelf een ‘haard’ van verontreiniging. Onze handen laten vet, vuildeeltjes en andere sporen achter. Ook water tast het materiaal aan, vooral in de vorm van kalkaanslag. Uw voordeel: met een mengkraan van hansgrohe krijgt u hoogwaardige kwaliteit. Wij willen dat u er zo lang mogelijk plezier aan beleeft. Hier tonen wij u hoe u uw mengkraan juist reinigt, ontkalkt en duurzaam onderhoudt. 

Eén keer vegen en alles is schoon

Neem gewoon de volgende tips in acht en de reiniging en het onderhoud van uw mengkraan verloopt zonder probleem.

  • Stap 1: Het oppervlak van uw hansgrohe mengkraan reinigt u het beste met een zachte katoenen doek (alleen indien nodig wat vochtig maken). Door licht te wrijven verwijdert u al het meeste vuil zonder het materiaal te beschadigen. Gebruik geen schuurspons, borstel of microvezeldoek.
  • Stap 2: Kalkresten blijven vooral in hoeken en spleten zitten. Gebruik een mild reinigingsmiddel op basis van citroenzuur. Sproei het geconcentreerde product niet direct op de mengkraan, maar eerst op een doek.
  • Stap 3: De zogenoemde perlator kan voor het reinigen gemakkelijk worden verwijderd. Wanneer u hem in een oplossing van warm water met een beetje reinigingsmiddel legt, komt aanslag na ongeveer tien minuten inwerktijd los. Veel hansgrohe producten zijn uitgerust met de QuickClean technologie. Dankzij deze snelle antikalkfunctie kunt u aanslag op een kraan moeiteloos afwrijven.
  • Stap 4: Spoel de mengkraan grondig af met helder water.
  • Stap 5: Herhaal de eerste tip om eventuele resten van het reinigingsmiddel compleet te verwijderen en de oppervlakken een schitterende glans te geven.

Nog een tip: Reinig meteen ook de wastafel en de uitloop. Dan straalt alles weer. Voor nog meer plezier met water.

Regelmatige reiniging van het bad zorgt voor glamour en vreugde.
Wanneer de mengkraan schoon is, glanst hij niet alleen prachtig, maar levert hij ook heerlijk zuiver water. Zo kunt u in uw droombadkamer nog meer ontspannen en genieten.

Het juiste reinigingsmiddel kiezen uit het enorme aanbod: onbegonnen werk?

Wij raden onze klanten aan om een mild reinigingsmiddel op basis van citroenzuur te gebruiken. Dit heeft verschillende voordelen. Gewone geconcentreerde middelen met veel reinigingskracht zijn vaak irriterend voor de handen en de ogen; ze kunnen allergische reacties veroorzaken en een gevoelige huid rood doen uitslaan. Hetzelfde gebeurt met de kraan. Ook het materiaal waarvan deze gemaakt is, wordt door te felle chemische reacties aangetast. Eerst blijft de schade nog onzichtbaar, maar uiteindelijk doen zelfs microscopisch kleine krassen of oppervlakkige aantastingen de hoogglans verdwijnen. Op lange termijn blijft op deze plekken immers meer vuil en kalk zitten. Bovendien zijn zachte reinigingsmiddelen beter voor het milieu.

Indien het water in uw regio hard is, is kalkaanslag haast onvermijdelijk. Voorkom kalkresten, door de mengkraan na elk gebruik even af te vegen. Zo verwijdert u het leidingwater, voordat zich aanslag vormt.

Een regelmatige zachte reiniging doet uw mengkraan schitteren

Het kwaliteitslaboratorium van hansgrohe heeft talrijke reinigings- en ontkalkingsmiddelen getest. Wij zijn tot het besluit gekomen dat minder hier meer is. De actieve stof citroenzuur geniet onze voorkeur: deze is doeltreffend, ruikt lekker en is onschadelijk voor kraan en mens. Ons uitvoerig reinigingsadvies kunt u direct als pdf downloaden.

Reinigingsmiddelen op basis van azijn, azijnzuur, mierenzuur, natronloog, chloorbleekloog, fosforzuur en zelfs zoutzuur raden wij af. Deze stoffen zijn deels sterk bijtend. Bij regelmatig gebruik beschadigen ze het metaal – hoe hoogwaardig de afwerking ook is. Citroenzuur kunnen wij u ten zeerste aanbevelen.

Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt