hansgrohe sBox

Installatie en inbouwvoorbeelden van de intelligente oplossing in de onderkast van de spoeltafel

De innovatieve sBox brengt orde in de keuken. Hij maakt deel uit van de nieuwe hansgrohe spoeltafelcombinatie en zorgt ervoor dat de slang van uw uittrekbare kraan vlot kan glijden. De visueel onopvallende box wordt onder de spoelbak geïnstalleerd. Ontdek hier hoe de sBox in elke situatie juist gepositioneerd en ingebouwd wordt.

Montage van hansgrohe sBox onder de spoeltafel.
De hansgrohe spoeltafelcombinatie: een functionele eenheid van mengkraan, spoelbak, bedieningseenheid, afvoerset en sBox.

Gecontroleerde en veilige slanggeleiding in de onderkast van de spoeltafel

Een uittrekbare sproeier heeft vele voordelen. Hij zorgt voor flexibiliteit en bewegingsvrijheid: zo kunnen bijvoorbeeld grote potten bijzonder gemakkelijk worden gevuld. Maar wat gebeurt er met de slang, wanneer de keukenmengkraan niet wordt gebruikt? Hij hangt in de onderkast, precies op de plaats waar systemen voor afvalsortering of laden voor orde zorgen. Met de sBox biedt hansgrohe een intelligente oplossing voor iedereen die alles graag opgeruimd ziet. De slang glijdt netjes, vlot en bovendien zeer stil in de behuizing van de sBox. Meer voordelen van de uittrekbare sproeier en de sBox vindt u op onze technologiepagina.

Een compleet systeem zorgt voor een veilige inrichting

De sBox maakt deel uit van de hansgrohe spoelbakcombinatie C71. Een dergelijke combinatie wordt montageklaar inclusief alle benodigde accessoires geleverd en kan direct in het werkblad worden geïntegreerd. Omdat alles als één pakket wordt geleverd, zijn alle onderdelen perfect op elkaar afgestemd, van de mengkraan via de spoelbak tot de uitloop en sBox. Met de combinatie van een uittrekbare uitloop en een sBox bereikt u een actieradius tot 76 cm. De sBox is niet afzonderlijk verkrijgbaar.

In 1-2-3 opgeruimd: montagefilm voor de sBox

Is de sBox ook geschikt voor mijn keuken?

Ja. Zelfs indien u een kleine keuken hebt, uw aanrecht diagonaal geïnstalleerd is of het afvalsorteersysteem veel ruimte in beslag neemt in de onderkast. De 3 centimeter diepe, 16 centimeter brede en 52 centimeter hoge box past in alle onderkasten met een hoogte van ten minste 74 cm. Ook wanneer het corpus van de kast laag is, is de sBox een goede keuze. Bestel in dit geval bij uw pakket ook de sBox compensatierail F12 (artikelnummer #43333000).

hansgrohe sBox geïnstalleerd onder het bad.
De hansgrohe sBox wordt bij voorkeur direct onder de keukenmengkraan geïnstalleerd. Vier afzonderlijk verschuifbare bevestigingselementen zorgen voor een vaste zitting.

In het ideale geval wordt de sBox verticaal onder de keukenmengkraan ingebouwd. Twee van de bevestigingen bevinden zich aan de onderkant van de sBox en worden op de bodem of achterwand van de onderkast vastgeschroefd. Twee andere bevestigingen bevinden zich hoger en worden in de achterwand vastgeschroefd of vastgehaakt. De bevestigingselementen kunnen verschoven en 360° gedraaid worden. Dat maakt een eenvoudige en snelle installatie mogelijk. Door de grote flexibiliteit kan de hansgrohe sBox op verschillende manieren worden ingebouwd. Ook in de volgende inbouwsituaties kan hij eenvoudig worden geplaatst.

 

sBox montagesituatie gekanteld onder het bad in de keuken.
Zo ziet de inbouwsituatie eruit, wanneer bijvoorbeeld de achterwand iets naar voren springt. De sBox kan +/- 20° gekanteld worden gemonteerd.

Hindernissen op de bodem of een naar voren springende achterwand

Indien de inbouw direct onder de keukenmengkraan niet mogelijk is (door hindernissen of een naar voren springende achterwand), wordt de sBox iets gekanteld gemonteerd. Hij kan naar achteren of naar voren worden gekanteld. Alle bevestigingen worden daarbij naar voren uitgelijnd. Wanneer u achter de sBox wilt poetsen, klikt u hem gewoon uit de houders. De maximaal aanbevolen kantelhoek bedraagt +/- 20°.

sBox gemonteerd schuin opzij.
Hindernissen in de onderkast zijn geen probleem: de sBox kan ook zijwaarts gekanteld \(+/- 20°\) worden gemonteerd. Dat maken de flexibele bevestigingen mogelijk.

Afvallade, afvoersystemen of moeilijk bereikbare hoekstopkranen

U hebt geen plaats meer, omdat er zich een afvalsorteersysteem onder de spoeltafel bevindt? Geen probleem! Kantel de sBox gewoon zijwaarts. De bevestigingen kunnen flexibel op de bodem, de zijkant of de achterwand worden vastgeschroefd. Zo blijven de afvallade, het afvoersysteem of de hoekstopkraan eenvoudig toegankelijk. De maximaal aanbevolen kantelhoek bedraagt +/- 20°.

Gekantelde en verplaatste sBox gemonteerd op een zijwand.
Deze inbouwsituatie doet zich voor bij hoekspoeltafels of spoeltafels met een afdruipvlak. Alle bevestigingen worden aan de zijkant vastgeschroefd.

Hoekspoeltafels, spoeltafels met een afdruipvlak of spoeltafels met zijwaarts geplaatste mengkraangaten

Wanneer één van deze inbouwsituaties u bekend voorkomt, moet u de sBox naar de zijwand verplaatst monteren. Alle bevestigingen worden aan de zijkant vastgeschroefd. Een parallelle verplaatsing van de sBox moet worden vermeden. (Wanneer een verspringende inbouw vereist is, mag de afstand tussen de kraanas en de uitgangsas van de sBox niet meer dan 30 mm bedragen.) 

Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt