Tips voor de montage

Zo monteert u keukenspoeltafels en -mengkranen zonder problemen

Het hart van uw keuken wordt gerenoveerd. Moet de spoeltafel worden vervangen of heeft de keukenmengkraan voorrang? Bij hansgrohe vindt u de gepaste keukenproducten voor alle individuele behoeften en inbouwsituaties. Lees hier onze aanbevelingen: welke keuzemogelijkheden hebt u en waar u dient bij de montage van spoeltafels en mengkranen op te letten.

Tips voor de juiste montage van een nieuwe keukenspoelbak

Uiteraard hebt u uw persoonlijke eisen over hoe uw spoelbak in uw keuken moet worden geïntegreerd. Om ervoor te zorgen dat uw aanrecht honderd procent bij de stijl van uw keuken en bij uw behoefte aan comfort past, hebt u bij hansgrohe de keuze tussen drie inbouwvarianten, die elk hun eigen voordelen hebben. Aan u de keuze:

Overliggende montage van de keukenspoeltafel op het werkblad.
Inbouwmontage is het meest gangbare systeem. De spoeltafel wordt via de bovenkant in een uitsparing in het werkblad geplaatst en met een flinterdunne laag silicone afgedicht.

Inbouwmontage

De spoeltafel wordt via de bovenkant in een gepaste uitsparing geplaatst en verlijmd. Inbouwmontage is geschikt voor alle werkbladmaterialen en vooral aanbevolen bij hout en laminaat. Zo kan er geen water bij de open zaagkant van het werkblad komen.

Vlakke spoeling van de gootsteen binnen het werkoppervlak.
Bij vlakbouwmontage wordt de steunrand voor de spoelbak in het werkblad gefreesd, nadat de uitsparing exact op maat van de bak is gezaagd.

Vlakbouwmontage

Voorwaarde hiervoor is een absoluut exacte uitsparing in het werkblad, die naadloos op de spoelbak aansluit. Voordelen: Het doorlopende oppervlak vergroot het werkblad zonder niveauverschillen en kan gemakkelijk worden gereinigd. Vlakbouwmontage is geschikt voor massieve materialen zoals natuursteen of kwartssteen. In dergelijk homogeen materiaal kan zonder probleem een rand worden gefreesd, waarop de spoeltafel heel precies steunt, om perfect in het werkvlak over te gaan.

Montage van onderbouw spoeltafel.
Bij de onderbouwmontage wordt de spoeltafel aan de onderkant van het werkblad bevestigd en afgedicht. De uitsparing in het blad wordt bepaald door de binnenmaat van de spoeltafel.

Onderbouwmontage

De spoeltafel wordt onder de uitsparing bevestigd en wordt als het ware onzichtbaar. Zo lijkt de keuken ruimer en is het werkvlak gemakkelijker schoon te houden. Gemorste vloeistoffen en vuil kunnen gewoon in de spoelbak worden geveegd. Onderbouwmontage is geschikt voor waterbestendige werkbladen en vereist een extra gat voor de keukenmengkraan. Of men kan ook een wandmengkraan installeren.

Voor een eenvoudige montage: toebehoren zijn bij de hansgrohe spoeltafelcombinaties inbegrepen

hansgrohe vereenvoudigt de renovatie met een all-in aanbod: de spoeltafelcombi's. Hierbij zijn naast de spoeltafel en mengkraan, ook een afvoerset, aansluitslangen, klemmen en optioneel een afvoerdop en sBox bij de leveringsomvang inbegrepen.

Tips voor de optimale montage van een hansgrohe keukenmengkraan

De keukenkraan is wellicht het meest gebruikte gereedschap in het huishouden. Daarom komt hier een veilige montage en optimaal gebruikscomfort op de eerste plaats. Kies uw optimale configuratie uit het aanbod van hansgrohe keukenhulpen. Een die het werk in de keuken vergemakkelijkt.

  • De greep op de juiste plaats: Volgens uw persoonlijke voorkeuren en eisen kan de greep bij verschillende hansgrohe mengkranen naar keuze rechts of links staan.
  • Flexibel geplaatste bedieningselementen: Bij ons vindt u keukenmengkranen met een afzonderlijke bediening voor de waterstraal en watertemperatuur. Wanneer u kiest voor een 2-gats variant van de serie M 71 met flexibele plaatsing van de waterregeling, moet in uw werkblad een tweede boorgat voor het bedieningselement worden gemaakt. U kunt ook een derde boorgat maken voor de bediening van een afvoerplug.
  • Flexibele aansluitingen en stabiliteit: Alle hansgrohe keukenmengkranen bieden een eenvoudige en veilige montage met flexibele slangaansluitingen en een geïntegreerde stabilisatieplaat. Op deze aansluitingen kunt u vertrouwen.  
  • Stevige bevestiging: De keukenmengkraan wordt onwankelbaar en blijvend stabiel op de hansgrohe spoelbak geplaatst. Daarvoor zorgt een versterking onder de kraanbank.
  • Speelruimte bij de installatie: De lange, flexibele slangen van de hansgrohe keukenmengkranen maken het u gemakkelijker om op basis van uw behoeften een gepaste montageplaats te kiezen.

Zo verloopt de installatie van een keukenspoeltafel en mengkraan

Wanneer de spoelbak zich voor een raam bevindt

Montage van de raam: neerklapbare kranen
Uw spoeltafel direct voor het raam? Geen probleem. Dankzij een speciale mengkraan voor montage voor een raam kunt u het raam volledig openen.

In veel keukens wordt de spoeltafel direct voor een raam geplaatst. Maar wat als men dat raam dan wil poetsen of openen om te verluchten? Dan heeft men een speciale keukenmengkraan nodig. Vooral wanneer het aanrecht gebouwd is op een hoogte die voldoet aan de ergonomische behoeften, en er weinig afstand overblijft tot de borstweringshoogte van het raam. Veel hansgrohe keukenmengkranen zijn perfect geschikt voor montage voor een raam. Om het raam te openen, wordt de kraan gewoon gekanteld. Het basiselement wordt recht naar boven uit de verankering getrokken en zijwaarts neergelegd. Dat kan zelfs met één hand. De lange, flexibele aansluitslangen bieden een comfortabele speelruimte.

Alle keukenmengkranen voor montage voor een raam

Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt