De lichtheid van een open badkamerinrichting

Transparantie en glas in de badkamer

In uw droombadkamer zorgt een ordelijke inrichting voor een ruimere indruk en bewegingsvrijheid? Dan droomt u vast ook van een comfortabele douchezone die harmonieus in de wellnesssfeer past. De trend van meer transparantie, die steeds vaker in woningen aanwezig is, wordt ook in de badkamerinrichting doorgetrokken.

Lichtovergoten, open badkamer met douche.
De hoofddouche Rainmaker met zijn straalschijf van glas en de ShowerTablet Select in dezelfde vormentaal integreren zich perfect in een heldere badkameromgeving.

Opgeruimd en helder: de uitnodigend transparante douche

Bij het wonen zijn openheid en helderheid in: transparantie van de sofa tot het keukenblok is een trend. Tegelijkertijd gaan binnen en buiten in elkaar over, met ramen tot op de grond. In licht badende ruimtes bieden veel bewegingsvrijheid dankzij de ordelijke indeling. Vooral de royale douche profiteert van het verlangen naar een open interieur. Hij speelt een bepalende rol in de woonbadkamer.

Meer licht in de badkamerinrichting

Douchezones worden tegenwoordig groter, maar zonder zich op te dringen. Oplossingen die zich harmonieus in het interieur integreren, zijn heel actueel: inloopdouches die voldoende ruimte bieden voor twee en minimalistisch zijn, met een haast onzichtbaar glazen paneel zonder kader als bescherming tegen spatwater. Een rustig kleurenpalet ondersteunt deze trend, die perfect met authentieke materialen kan worden gecombineerd.

Een rustige inrichting vol helderheid

In tijden waarin het leven op veel gebieden steeds sneller gaat, betekent helderheid in de badkamerinrichting ook dat “deze ruimte persoonlijker en vooral rustiger wordt”, aldus designmanager Andreas Diefenbach van Phoenix Design. Een rustige badkamersfeer wordt in het ideale geval versterkt door producten die naadloos aansluiten op het totaalconcept en die zich onderscheiden door hun subtiele vormentaal. Dat zijn bijvoorbeeld opbergtabletten en straalschijven in het vertrouwde materiaal glas.

Volledige doorkijk in de badkamer

In een met licht overgoten, duidelijk ingedeelde ruimte vol rust kunnen wij ons terugtrekken en nieuwe energie opdoen.

Helder badkamersontwerp met transparant effect.
“Het waterplezier komt uit de nis en wordt een complete ervaring in de hele ruimte.”
Andreas Diefenbach, designmanager bij Phoenix Design

Glas en water zijn natuurlijke partners in de badkamer

De premium producten van hansgrohe voor de badkamer passen volledig in deze trend. Het glas aan de hoofddouche Rainmaker Select en het opbergtablet van de ShowerTablet Select integreert het badkamerdesign harmonieus in de architectuur. “Door integrale reductie”, zoals de designers van Phoenix Design het formuleren. Glas is immers het materiaal dat van nature het beste bij water past. Ook de hansgrohe mengkranen van de stijlrichting Modern, zoals Metris, Talis en Focus, sluiten aan bij de trend van een heldere inrichting in een open badkamerindeling.

“Glas en water zijn de beste vrienden. Glas is net als water iets universeels en wordt overal begrepen.”
Andreas Diefenbach, designmanager bij Phoenix Design
Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt