De badkamer zonder struikelgevaar

De inloopdouche: open voor iedereen

U wilt doucheplezier zonder struikelgevaar? Wij vertellen u waar u bij inloopdouches op dient te letten. Bij nieuwbouw of bij renovatie van een bestaande badkamer: deze eigentijdse oplossing biedt u meer comfort en doet uw badkamer er groter uitzien. Daarbij hebt u talrijke mogelijkheden voor een individuele vormgeving – ons planningsadvies toont het u.

Zo creëert u een barrièrevrije badkamer en geniet u van een ruimere indruk

Een badkamer zonder drempels en trappen weerspiegelt moderne architectuur en wellness voor iedereen. In elkaar overlopende vlakken zorgen voor meer bewegingsvrijheid en een ruim gevoel, ook in kleine badkamers. Met een inloopdouche creëert u een designaccent, dat bovendien de waarde van uw woning of gebouw verhoogt. Denkt u er ook over om uw badkamer toekomstbestendig te maken? Een toegang tot de douche zonder niveauverschil is een veilige keuze voor jong en oud.

Nieuwbouw, renovatie, vernieuwbouw – grenzeloos douchen!

Dankzij de modernste badkamertechniek kan in nagenoeg elke omgeving een inloopdouche worden gerealiseerd. Wanneer u een nieuwe woning bouwt, moet u uw wensen vooraf met de architect of badkamerplanner bespreken. Zo kunnen de vereiste vloerconstructie en de positie van de afvoer tijdig worden ingepland. Droomt u van vloerverwarming in de badkamer voor een altijd warme sfeer? Ook dan moet u zo vroeg mogelijk beslissen. Wanneer heeft men een vakman nodig? Bij een renovatie waar oud wordt vervangen door nieuw of het bad door een douche.

De barrièrevrije oplossing is ook ideaal bij vernieuwbouw. De professionele installateur controleert eerst de constructieve voorwaarden en of er voldoende speelruimte is in de ondervloer, voordat hij een van de innovatieve, ruimtebesparende afvoersystemen selecteert. Ook met een extra platte douchebak, die na de inbouw zonder niveauverschil in de vloer overloopt, kan bijna overal voor barrièrevrij doucheplezier worden gezorgd.

Badkamer in puristische stijl met breed glazen front naar de tuin.
Het nieuwe gevoel van ruimte: een doorlopend vlak met inloopdouche staat voor modern badkamercomfort.

Geef uw inloopdouche een individueel karakter

Bij de planning van een inloopdouche hebt u de keuze uit verschillende mogelijkheden.

  • De moderne, extra platte douchebak (van geëmailleerd staal of sanitair acryl) wordt quasi gelijkliggend met de vloer geïnstalleerd en versmelt visueel met de vloerbedekking. Naadloos betekent ook: gemakkelijk te reinigen. De douchebakken zijn verkrijgbaar in kleuren die bij de tegels of andere oppervlakken passen, en met antislip. U kiest uit verschillende formaten en bepaalt de positie van de afvoer, indien die nog niet is vastgelegd. Het afschot is ingebouwd en het element is onderhoudsvriendelijk.
  • U plant individueel met tegels, volgens de ruimtelijke situatie. Deze optie komt vooral in aanmerking, wanneer u voor vloerverwarming hebt gekozen. Momenteel zijn grote formaten trendy; deze zijn voor de vloer ook met antislipoppervlak verkrijgbaar. De doorlopende look met hetzelfde materiaal op de vloer is zeer stijlvol en doet zelfs kleine badkamers ruimer lijken. De afvoer kan ook in de wand worden geïntegreerd. Dat zorgt voor nog meer bewegingsvrijheid en maakt het onderhoud gemakkelijker. Deze puristische oplossing past perfect bij douchecomfort in XXL-formaat. Houd wel rekening met meer kosten voor de planning en professionele uitvoering.
  • Wat dacht u van prefab douche-elementen, waarbij alles op elkaar is afgestemd en die naar keuze kunnen worden betegeld? Bij de doucheplaat kunt u kiezen voor keramische tegels of natuursteen, zodat deze bij de rest van de badkamer past. Er zijn verschillende afmetingen verkrijgbaar.

Het vrije gezicht zorgt voor grenzeloos doucheplezier

Bij een douche in een nis of een hoek kunnen raamloze glazen panelen worden geïnstalleerd, waardoor de transparantie in de badkamer maximaal blijft. Of u kiest voor een echte inloopoplossing. Deze variant heeft geen deuren en integreert de douchezone volledig in de barrièrevrije badkamer.

Vind bij hansgrohe betrouwbare afvoersystemen voor douchebakken

Bij hansgrohe vindt u afvoersystemen voor douchebakken, die krachtig en betrouwbaar water afvoeren. Dat is belangrijk bij grote wellnessdouches zoals de Rainmaker, Raindance of hoofddouches. De afvoeren in de douches zijn makkelijk te installeren, technisch doordacht en doeltreffend. Zo bereikt de Raindrain 90 XXL van hansgrohe bijvoorbeeld een buitengewone afvoercapaciteit tot 51 liter per minuut. En een positief neveneffect voor u is dat het ‘snelle water’ verontreinigingen efficiënt wegspoelt. Voor absoluut zorgeloos doucheplezier. Voor vrij geïnstalleerde douchevlakken zonder bak levert hansgrohe momenteel geen afvoersystemen.

Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt