Goed ingericht voor alle generaties

De barrièrevrije badkamer: aangenaam voor vandaag én morgen

Wilt ook u een badkamer die klaar is voor de toekomst? Die op lange termijn comfort biedt, vooral ook wanneer uw individuele behoeften en levenssituatie veranderen? hansgrohe geeft concrete tips voor het plannen van een aantrekkelijke badkamer die het leven makkelijker en comfortabeler maakt voor personen van alle generaties. Ongeacht of u een jonge ouder, single of senior bent.

Richt uw badkamer toekomstbestendig in

Leven is verandering. Zelfs bij een kleine sportblessure hebt u al snel hulp nodig in het dagelijkse leven. Ook bij het ouder worden kan de toegang tot badkamercomfort moeilijker worden. Kinderen hebben specifieke ergonomische eisen, die anders zijn dan die van volwassenen. Het is een feit: levenssituaties verschillen en veranderen. Wellicht hebt u al nagedacht over manieren om op lange termijn voor meer gebruikscomfort en veiligheid in uw badkamer te zorgen, kortom: om uw badkamer toekomstbestendig te maken.

Zo volgt uw badkamer het verloop van uw leven

De badkamer voor alle generaties wil het leven voor elke leeftijd eenvoudiger en comfortabeler maken. Hierbij zou men in de eerste plaats aan een inloopdouche kunnen denken. De barrièrevrije toegang betekent voor jong en oud een meerwaarde. Wat nog? Een duidelijke inrichting met antislipoppervlakken en veel bewegingsruimte. Een badkamer zonder struikelgevaar is ook goed voor kinderen, die graag stoeien in bad. Verder dient men voor goed licht te zorgen, om op elk moment beter zijn weg te vinden en de techniek veiliger te kunnen gebruiken. Nachtelijke oriëntatieverlichting maakt het verlichtingsconcept af.

De toekomstige badkamer moet barrièrevrij zijn.
Veilig en mooi: het glazen douchepaneel laat de inloopdouche aan twee kanten open. In de douche zijn een badgreep en een stoel geïnstalleerd. (Paneel, doucheplaat HÜPPE GmbH).
“Badkamercomfort voor iedereen gaat niet alleen over de inrichting. Ook alle functies moeten gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken zijn.”
Christian Wadsack, binnenhuisarchitect en adviseur voor de badkamerbranche

De badkamer voor alle generaties: geschikt voor nu en later

In het hansgrohe assortiment vindt u veel innovatieve producten die uw badkamer voorbereiden voor de toekomst, bijvoorbeeld bij de inbouw van een inloopdouche bij nieuwbouw of renovatie. Dat ook producten met een extra veiligheidsaspect mooi vormgegeven zijn, is een erezaak voor de iF-designleider van de sanitaire sector. Zo creëert u tijdloos moderne accenten in uw badkamer.

  • Gebruikscomfort: drukken is gemakkelijker dan draaien. Producten met Select technologie bieden een intuïtieve en ergonomische bediening voor iedereen. hansgrohe noemt dat plezier met één druk op de knop.
  • Grote, makkelijk te begrijpen symbolen, zoals bijvoorbeeld op de opbouwdouchethermostaat ShowerTablet Select of de inbouwthermostaat RainSelect, zijn geknipt voor gebruikers van alle leeftijden. Zo kiest u met een druk op de knop veilig de gewenste verbruiker, zonder dat u kleine opschriften hoeft te ontcijferen. Echt comfort, ook voor brildragers.
  • Veilig staan onder de douche. Met Unica Comfort hebt u een douchestang waaraan u zich kunt vasthouden, met TÜV-geteste veiligheid. De bijpassende uitbreidingen voor de douchestang (badgreep Comfort, voetensteun Comfort) zijn slimme hulpmiddelen voor dagelijks gebruik, bijvoorbeeld bij het ontharen van de benen. En op de handige kunststof tabletten die eraan worden opgehangen, staat uw shampoo en douchegel altijd binnen handbereik.
  • Op de perfecte temperatuur kan men vertrouwen. Met hansgrohe thermostaten bent u beschermd tegen onaangename verrassingen onder de douche. Daarvoor zorgt de instelbare temperatuurbegrenzing en de geïntegreerde bescherming tegen verbranden. Dat geeft een veilig gevoel, vooral wanneer kinderen of ouderen een douche nemen.
  • Comfort op elke hoogte. Bij hansgrohe vindt u mengkranen met verschillende hoogtes voor verschillende doeleinden. De ComfortZone past harmonisch en spatvrij bij de meest uiteenlopende types wasbekkens. Wij raden u meer dan 10.000 geteste combinaties van mengkranen en wasbekkens aan.
  • Een extra lange greep voor bijzondere behoeftes, bijvoorbeeld om zich al zittend te kunnen wassen, vindt u bij de lavabomengkraan Talis Care.
Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt