Tips voor renovaties

Zo renoveert u uw badkamer zonder problemen: voor duurzaam comfort

Mag uw badkamer wel eens worden opgefrist? Zowel het design en de techniek als de eisen aan een badkamer evolueren voortdurend. Of bent u bezig met energie-efficiëntie? Er zijn tal van goede redenen om een badkamer te renoveren en daarbij de bestaande kern te behouden. Waar u dan op dient te letten, leest u in dit hansgrohe advies met checklist.

Wasserhahn Ersatzteil von hansgrohe schneller finden.
Een frisse wind in de badkamer: een nieuwe handdouche, lavabomengkraan of douchethermostaat zorgt al voor een moderne look en meer comfort in uw woning.

Advies voor een geslaagde renovatie van uw badkamer

Moet uw badkamer mooier worden? Laat uw ideeën de vrije loop. De mogelijkheden gaan van een facelift met een nieuwe kleur, betere verlichting en een moderne handdouche tot een verbluffend ‘voor en na’. Gewoon de vervanging van de mengkraan wekt een lavabo al opnieuw tot leven. En de montage ervan is haast even eenvoudig als bij een handdoekstang of een opbergtablet.

Bepaal op welke plaatsen de badkamer moet worden verbeterd en hoe ingrijpend de renovatie moet zijn. Wilt u de oude tegels vervangen door nieuwe formaten die de ruimte groter doen lijken? Houdt u van de veelzijdigheid van mozaïek als visueel accent? Of ziet u liever onbedekte muren? Oppervlakken moeten worden vernieuwd, wanneer u uw bad vervangt door een ruime douche (of omgekeerd). Controleer ook of uw wensen bij de plattegrond passen. Wilt u moderne water- en energiebesparende technologieën gebruiken? Uw sanitairdealer geeft advies bij al uw vragen.

Een grote of een kleine oplossing? Renoveren binnen uw budget

Leg eerst een budget vast, maar blijf openstaan voor een plan B. Want uw dealer zal u met zijn deskundig advies op mogelijkheden wijzen waaraan u misschien helemaal niet hebt gedacht. Eén ding is zeker: de modernisering van een badkamer met kwaliteitsproducten van hansgrohe is een duurzame investering. Bovendien biedt hansgrohe 15 jaar garantie op beschikbaarheid van onderdelen. Overweeg ook om de renovaties stapsgewijs uit te voeren. Bepaalde verbouwingen worden soms door de overheid gestimuleerd. Informeer u hierover.

Om een overzicht te houden over alle mogelijkheden, kunt u hieronder onze checklist downloaden.

Badkamer modernisering met nieuwe kuipen en douches.
Een modernisering van de lavabo kan zonder veel moeite. Ook een nieuwe douchestang voor meer comfort is snel geïnstalleerd.

De badkamer stijlvol renoveren met slimme technologie

Onze tip: Kies voor een bepaalde stijlrichting, zodat u gemakkelijker uw keuze kunt maken uit de verschillende designs van mengkranen. Bij hansgrohe vindt u badkamerproducten in de stijlrichtingen Avantgarde, Modern en Classic. Zo kiest u binnen één systeem, waarin alles bij elkaar past. De nieuwe hansgrohe producten kunnen ook met bestaande producten worden gecombineerd.

De douchezone mooier en toekomstgericht maken

Informeer u over innovatieve technologieën, want in de badkamer is er veel veranderd. hansgrohe biedt u een selectie van badkamerproducten die als het ware gemaakt zijn voor renovaties. Hiertoe behoren onder meer douchesystemen en douchesets. Ook de vervanging van een opbouwmengkraan door een hansgrohe ShowerTablet met opbergtablet levert meer douchecomfort – zonder ingrijpende werkzaamheden.

Moet er ook rekening worden gehouden met toekomstige eisen van de badkamergebruikers? Veel van onze innovaties zijn geschikt voor badkamers voor alle generaties. Hiermee zorgt u, ook in kleine stappen, voor meer ergonomie en veiligheid. U overweegt een inloopdouche in plaats van de oude oplossing met niveauverschil? Ook deze investering in de toekomstbestendigheid van uw badkamer is mogelijk. Houd er wel rekening mee dat hiervoor een uitgebreidere planning vereist is.

De badkamer renoveren en aanpasbaar houden

Wat u ook kiest: met hansgrohe producten geniet u van maximale merkkwaliteit, duurzaamheid en beschikbaarheid van onderdelen. Bij een renovatie met de iBox universal inbouwlichaam blijft uw badkamer ook in de toekomst aanpasbaar. Hiermee kunnen latere designwensen en functies gewoon ‘achter de wand’ worden toegevoegd.

Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt