Tips voor renovatie

Zo renoveert u uw badkamer zonder problemen. Voor duurzaam comfort.

Is uw badkamer aan een opfrisbeurt toe? Zowel het design en de techniek als de eisen op het gebied van comfort veranderen. En misschien vindt u ook duurzaamheid een belangrijk onderwerp? Er zijn veel goede redenen om een badkamer te renoveren, zonder in de bestaande bouwconstructie in te grijpen. Hoe u hierbij het beste te werk gaat, leest u stap voor stap in het hansgrohe witboek.

Een frisse wind in de badkamer: alleen al een nieuwe handdouche, lavabomengkraan of douchethermostaat zorgt voor een moderne look en meer comfort in uw woning.

Advies voor een geslaagde renovatie van uw badkamer

Moet uw badkamer mooier worden? Laat uw ideeën de vrije loop. De mogelijkheden gaan van een facelift met een nieuwe kleur, betere verlichting en een moderne handdouche tot een verbluffend ‘voor en na’. Alleen al het vervangen van de mengkraan kan een lavabo nieuw leven inblazen. De montage ervan is bijna even eenvoudig als die van een handdoekstang of planchet.

Wie zijn badkamer wil renoveren, heeft veel vragen: hoe ga ik te werk, wat mag ik zeker niet vergeten? Het witboek gidst u door alle stappen van de badkamerplanning, geeft uitleg bij de technische aspecten en vertelt u waar u hulp vindt voor het realiseren van uw droombadkamer.

Stap voor stap naar uw droombadkamer    

U hebt voor uw oude badkamer beslist al de rekening opgemaakt: wat u stoort en wat u het liefste zou willen. En niet te vergeten: welke inspanning voor u mogelijk is – ook financieel. Het witboek beschrijft waar u zich bij een renovatie aan kunt verwachten en behandelt alle belangrijke punten een voor een.
​​​​​​​
  • Enkele vragen die u zich vooraf moet stellen: Wie gebruikt de badkamer? Welke voorkeuren hebben de gebruikers? Zijn het douchefans of liggen ze liever in bad? Denk ook aan de gezondheid en toekomst. En aan de ruimtelijke situatie.
  • Ideeën opdoen: zoek inspirerende badkamers en aantrekkelijke producten voor de renovatie van uw badkamer. In het witboek leest u waar u deze kunt vinden.
  • Goed voorbereid naar de dealer: in het witboek vindt u een checklist met alle belangrijke informatie voor uw gesprek met de badkamerspecialist.
  • Hoe verloopt een professionele badkamerplanning eigenlijk? Lees het interview met een expert: Hoe u van de vakkennis van een sanitairspecialist profiteert.
  • Geen angst voor de bouwwerf: in het witboek leest u hoe u ergernis en vuil voorkomt, terwijl de badkamer van uw dromen vorm krijgt. 

Een grote of een kleine oplossing? Renoveren binnen uw budget.

Leg vooraf een budget vast, maar blijf openstaan voor een plan B. Uw ervaren dealer zal u immers ook op mogelijkheden wijzen waar u zelf misschien helemaal niet aan hebt gedacht. Eén ding is zeker: de modernisering van een badkamer met kwaliteitsproducten van hansgrohe is een duurzame investering. Bovendien biedt hansgrohe 15 jaar garantie op de beschikbaarheid van onderdelen. U kunt ook overwegen om de renovatie in verschillende fasen uit te voeren. Voor sommige verbouwingen kunt u van de overheid een premie krijgen. Informeer u hierover.
Inloopdouche met Crometta Showerpipe.
De inloopdouche is zeer populair bij de modernisering van badkamers. Hierbij is de Crometta Showerpipe bijzonder geschikt voor renovatie, omdat de oude aansluitingen behouden kunnen blijven.

De badkamer stijlvol renoveren met slimme technologie

Onze tip: Kies voor een bepaalde stijlrichting, zodat u gemakkelijker uw keuze kunt maken uit de verschillende mengkranen. Bij hansgrohe vindt u badkamerproducten in de stijlrichtingen Avantgarde, Modern en Classic. Als u binnen één systeem kiest, past alles perfect bij elkaar. De nieuwe hansgrohe producten kunnen ook met oudere producten worden gecombineerd. Zo ontstaat harmonie in de gerenoveerde badkamer.

De douchezone mooier en toekomstbestendig maken

Informeer u ook over innovatieve technologieën, want de mogelijkheden voor de badkamer zijn enorm geëvolueerd. hansgrohe biedt u een selectie van badkamerproducten die optimaal geschikt zijn voor renovatie. Hiertoe behoren onder meer douchesystemen en douchesets. Ook de vervanging van een opbouwmengkraan door een hansgrohe ShowerTablet met planchet zorgt voor extra douchecomfort – zonder ingrijpende werkzaamheden.

Moet er al rekening worden gehouden met de behoeften van de badkamergebruikers in de toekomst? Veel van onze innovaties zijn geschikt voor badkamers voor alle leeftijden. Hiermee zorgt u, ook in kleine stappen, voor meer ergonomie en veiligheid. U overweegt een inloopdouche in plaats van de oude oplossing met niveauverschil? Ook deze investering in de toekomstbestendigheid van uw badkamer is mogelijk. Houd er wel rekening mee dat hiervoor een uitgebreidere planning vereist is.

De badkamer renoveren en aanpasbaar houden

Wat u ook kiest, met hansgrohe producten geniet u van maximale merkkwaliteit, duurzaamheid en beschikbaarheid van de onderdelen. Bij een renovatie met de iBox universal bent u ook op veranderende behoeften en eisen voorbereid. Als u deze inbouwtechniek hebt geïnstalleerd, kunt u ook later nog beslissen welke bediening u erop wilt aansluiten. Of u kunt in de toekomst een andere hansgrohe designlijn kiezen zonder dat de techniek achter de wand hoeft te worden aangepast.

Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt