Man doucht met EcoSmart hoofddouche van hansgrohe.
Bespaar water, energie en geld!

Van een duurzame waterbeleving genieten

Wilt u bij het douchen en handenwassen graag water- en energiekosten besparen, maar toch van een geweldige waterbeleving genieten? Met onze waterbespaarcalculator berekent u eenvoudig hoeveel de hansgrohe technologieën EcoSmart en CoolStart u kunnen opleveren.

Minder warm water, minder CO2-uitstoot

Bij een handdouche is de gebruiksfase met voorsprong de CO2-intensiefste fase. Hierin wordt ongeveer 1.000 keer meer CO2 uitgestoten dan bij de productie. Daarom hebben wij er onze missie van gemaakt om duurzame oplossingen te bieden die water- en energiebesparende technologieën, zoals EcoSmart en CoolStart, combineren met een unieke waterbeleving. Helemaal in lijn met het DNA van onze merken willen wij verantwoordelijkheid nemen voor de mens, het milieu en onze planeet.

Afbeelding ter illustratie van de duurzame strategie van Hansgrohe.

Zo bespaart u water en energie met EcoSmart

Kleine truc, groot effect: in de video ziet u hoe de EcoSmart technologie werkt.

Met een duurzame uitvinding van hansgrohe bespaart u waardevolle hulpbronnen en blijft u toch genieten van maximaal douchecomfort. Het geheim zit hem in de EcoSmart technologie, waarmee u tot 40% minder water verbruikt dan bij een traditionele hansgrohe douchekop. Met EcoSmart+ wordt dat zelfs tot 60%. Door de waterbesparing is ook minder warmte-energie nodig, zo daalt ook de gas- en elektriciteitsrekening.

Wie ‘cool’ start, bespaart energie.

CoolStart mengkranen zijn klimaatvriendelijk. Als de greep in het midden staat, stroomt er alleen koud water uit de kraan. Wie warm water nodig heeft, moet de hendel van de CoolStart mengkraan naar links draaien. 

Waar kunnen wij energie besparen, hoe sturen wij minder CO2 de lucht in en wat kunnen wij doen tegen de klimaatverandering? Deze vragen houden iedereen bezig. Wij zochten antwoorden bij de energieverbruikers die wij meermaals per dag in onze woning gebruiken, bijvoorbeeld de lavabomengkranen. Het hansgrohe CoolStart principe is even eenvoudig als geniaal: bij deze mengkranen stroomt alleen warm of heet water, als u dit ook echt nodig hebt. De hiervoor benodigde energie wordt pas ingeschakeld, als u de kraanhendel actief naar links beweegt.

Groen. Groener. Eco* 2030. Zo verplicht hansgrohe zich tot duurzaam handelen.

Logo van In Touch With Our Planet

Zoals overal in de Hansgrohe Group, zijn duurzaam denken en handelen ook in het merk hansgrohe diep geworteld. Veel van onze producten zijn uitgerust met technologieën voor een zuinigere omgang met natuurlijke hulpbronnen. Al in de jaren tachtig brachten wij als een van de eerste fabrikanten in de branche een waterbesparende handdouche op de markt.

Bij een handdouche is de gebruiksfase met voorsprong de CO2-intensiefste fase. Hierin wordt ongeveer 1.000 keer meer CO2 uitgestoten dan bij de productie. Daarom hebben wij er onze missie van gemaakt om ons volledige assortiment douches en mengkranen tegen 2030 ‘ECO’ te maken. Concreet betekent dit dat wij het water- en/of energieverbruik van de watervoerende producten in de gebruiksfase met ten minste 22% zullen verminderen ten opzichte van het referentiejaar 2020.

* De Hansgrohe Group definieert ‘ECO’ als de vermindering van het water- en/of energieverbruik van watervoerende producten in de gebruiksfase met ten minste 22 procent ten opzichte van het referentiejaar 2020

Ontdek onze water- en energiebesparende producten

Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt