EcoSmart: veel doucheplezier met weinig waterverbruik.
Bespaar water, energie en geld!

#InTouchWithOurPlanet: water besparen met plezier

Wilt u zuiniger zijn met water en energie en toch genieten van een geweldig douchegevoel? Gebruik onze watervoordeelcalculator en ontdek hoeveel u met hansgrohe EcoSmart douches kunt besparen.

Water besparen – en de planeet iets teruggeven

Het water* dat jaarlijks door vier mensen met EcoSmart technologie wordt bespaard, vult:

Zo bespaart u water en energie met EcoSmart

Kleine truc, groot effect: in de video ziet u hoe de EcoSmart technologie werkt.

Met een duurzame hansgrohe-uitvinding bespaart u waardevolle hulpbronnen en blijft u toch genieten van geweldig douchecomfort.

Het geheim is de EcoSmart-technologie, waarmee u tot 40% minder water verbruikt dan met conventionele douchekoppen. Met EcoSmart+ wordt dat zelfs tot 60%. Door die waterbesparing is ook minder warmte-energie nodig, dus gaat de gas- en elektriciteitsrekening mee omlaag.

Bereken nu uw besparing! Laat de hansgrohe watervoordeelcalculator voor u nagaan hoeveel water, energie en geld u per jaar kunt besparen.

Vind uw waterbesparende EcoSmart douche

Water is meer dan een hulpbron. Groen is meer dan een kleur.

Water is leven. En onze passie. Daarom doen wij er alles aan om deze kostbare natuurlijke hulpbron te beschermen: met water- en energiebesparende douches, mengkranen en technologieën. Doe hetzelfde en laat u ook leiden door uw liefde voor water en voor onze prachtige planeet. Samen zijn wij #InTouchWithOurPlanet. Telkens weer is het een goed gevoel om mee te helpen aan het grote geheel. Bij elke douche.

De Hansgrohe Group verbindt zich tot duurzaam handelen 

Duurzaam denken en handelen is diep verankerd in de Hansgrohe Group. In de jaren tachtig waren wij een van de eerste fabrikanten in de branche die een waterbesparende handdouche op de markt brachten. Tegen 2030 zal het bedrijf al zijn douches en mengkranen hebben aangepast met water- en energiebesparende technologieën, want ongeveer 90 procent van de CO2-uitstoot is toe te schrijven aan het verbruik in de badkamer, zo blijkt uit een analyse van de Hansgrohe Group.

*De berekening in het voorbeeld is gebaseerd op de veronderstelling dat elk van de vier gezinsleden 5 minuten per dag doucht.
Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt