Comfortabel werken en bedienen

De ergonomische keuken: de mens staat centraal

Droomt u ook van een keuken die optimaal op uw behoeften is afgestemd? Waar u probleemloos kunt werken, zonder krachten te verspillen? Deze eigenschap kan in elke keuken op verschillende manieren worden verbeterd – voor alle gebruikers. Niet in het minst door keukenproducten met veel comfort en een intuïtieve bediening. hansgrohe helpt u bij de inrichting van een ergonomische keuken.

Een ergonomisch ingerichte keuken biedt meer comfort.
Een goede keukenergonomie betekent dat men opbergruimte gemakkelijk kan bereiken. Volledig uittrekbare lades op ooghoogte vergemakkelijken het werk in de keuken. \\(Foto © blum, www.blum.com\\)

Als loopt gemakkelijker en het lichaam wordt gespaard

In de keuken kan het druk zijn: levensmiddelen afspoelen, ingrediënten uit de kasten halen, potten vullen, apparaten bedienen, handen wassen … Het is dan ook logisch dat korte looplijnen bij het ontwerp bovenaan op het verlanglijstje staan. Want zo verlopen de werkzaamheden vlot en worden tijd en krachten bespaard. Vindt u het ook aangenaam, wanneer u uw keukengerei en ingrediënten direct bij de hand hebt? Dat is het geval bij goed georganiseerde kasten en laden. Met intelligent geconstrueerde lades en carrousels zijn ook diepe onderkasten makkelijk toegankelijk en wordt de ruimte in de keuken optimaal benut.  

De mens is de maatstaf bij de inrichting van een keuken

In de eerste plaats is een ergonomische keuken afgestemd op uw lichaamslengte. Zo kunnen keukenkasten, ovens en magnetrons op ooghoogte gemakkelijk worden gevuld en leeggemaakt. Ook de werkvlakken moeten zo worden geïnstalleerd, dat uw rug niet wordt belast. Op basis van studies wordt aangeraden dat deze ongeveer 10 cm onder de ellebooghoogte worden geplaatst. Bepaal daarom eerst de goede afmetingen, voordat u een afspraak met uw dealer maakt. Houd er ook rekening mee dat het kookveld iets lager dan het werkvlak moet liggen, opdat u goed en gemakkelijk in de potten kunt kijken. Ergonomie betekent hier voldoende vrije ruimte voor het hoofd, zonder dat uw bril beslaat. Dat wordt mogelijk gemaakt door de juiste afzuigtechnologie. 
Bijzonder belangrijk in deze context is ook de keuze van de juiste keukenmengkraan. Deze moet geschikt zijn voor uw gewoontes aan de spoeltafel. 

Gebruikscomfort is waar alles om draait bij ergonomie

In een optimaal ingerichte keuken beheert en regelt u alles heel vlot en intuïtief. Dat is vooral nuttig, wanneer de dingen snel moeten gaan of men de handen vol heeft. Waterregeling met één druk op de knop en gemakkelijk bereikbare bedieningselementen zijn ergonomisch zinvol en zorgen voor extra comfort bij de dagelijkse activiteiten in de keuken.

Tips voor een goede ergonomie bij het aanrecht.
Moderne ergonomie in het dagelijkse leven betekent dat de bedieningselementen zo zijn geplaatst, dat jong en oud er gemakkelijk bij kunnen.
Ergonomie aan de spoeltafel voor meer gebruiksgemak.
Aan de spoeltafel ondersteunt een goede ergonomie de natuurlijke bewegingen. Dat betekent ook: comfortabel met twee handen kunnen werken in een aangename positie.

Ergonomie is een recept voor een goed gevoel – ook in de keuken

Met een grote keuze aan hansgrohe keukenmengkranen, spoelbakken en spoelbakcombinaties kan ergonomie in de keuken mooi worden geoptimaliseerd. De functionele producten onderscheiden zich door hun hoge gebruikscomfort en zorgen voor een esthetisch accent in het hart van de keuken. Zo wordt bijvoorbeeld de bedieningseenheid van de M71 Select 2-gats keukenmengkraan op de voorste spoelbakrand geïnstalleerd. Gescheiden van de kraan komt deze afzonderlijke waterregeling tegemoet aan persoonlijke gewoontes en ergonomie. Bij terugkerende activiteiten volstaat één druk op de knop, om de waterstraal te starten of te stoppen. De directe toegankelijkheid maakt het ook voor kinderen makkelijk om het water te regelen. De intuïtieve bediening (bijvoorbeeld met de handrug het water in- en uitschakelen) zorgt voor meer bewegingsvrijheid. En tegelijk wordt voldaan aan de eisen van ‘universeel design’, d.w.z. veilig en makkelijk te gebruiken voor alle generaties. 
De vlakke greep bij hansgrohe keukenmengkranen is ergonomisch gevormd en kan ook met natte handen goed worden vastgenomen, om de temperatuur en straalsterkte in te stellen.

De mooiste momenten met water – aan een hansgrohe spoeltafel

Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt