Droomkeuken en wonen versmelten

Maak plaats voor de open keuken

Een hedendaagse woning heeft een doorlopend interieur, waarin wonen, koken en plezier in elkaar overgaan. De open keuken is uitnodigend voor iedereen die geniet van samenzijn tijdens het bereiden van een heerlijke maaltijd. Mooie materialen, kwalitatieve keukenproducten en hoogwaardig design vormen een harmonische link met de eet- en woonruimte en geven uw huis extra uitstraling.

Eetplaats in open keuken met trap omhoog.
Vloeiende overgangen tussen wonen, koken en eten: verbindende materialen en kleuren doen de grenzen vervagen. (©Leicht Küchen AG, www.leicht.com)

Individuele designaccenten in de open keuken

De keuken komt centraal te staan in de woning en wordt een open, in plaats van afgesloten en weggestopte ruimte. Passend bij de nieuwe kooktrends wordt de keuken een uitnodigende plaats voor het hele gezin en de gasten. Er wordt een open zone gecreëer, waar men oogcontact kan hebben met de medebewoners en vrienden en de gesprekken gewoon kan voortzetten. Koken en tegelijk een tv-programma in de zithoek volgen? In slechts enkele stappen van de keuken naar de eetruimte en de woonruimte? Misschien droomt ook u hiervan.

Op elkaar afgestemde materialen zorgen voor een harmonieus geheel

De open keuken past bijzonder harmonieus in het interieur, wanneer op elkaar afgestemde materialen de zones visueel met elkaar verbinden. Bijzonder trendy zijn hout en natuurlijke materialen die worden doorgetrokken, van de keukenmeubels en werkvlakken via de vloer tot in de woonhoek. Laminaat en eigentijdse tegels met houtlook slaan eveneens bruggen. Uitgelezen details, zoals tapijten, creëren in veel gevallen en vloeiende overgang. Doorgetrokken kleuren en charmante verlichting versterken daarbij de inrichting als geheel. Ook designlampen met ‘woonkameruitstraling’ boven de eethoek of ontbijtbar laten de zones in elkaar overlopen. Verder kunnen gezellige zitplaatsen waarin gasten zich thuis voelen, de bar vervolledigen. In deze uitnodigende sfeer van koken en wonen wordt een prominente aanrechtmengkraan een echte blikvanger. De hoogwaardige keukenhulp zorgt voor een individueel designaccent.

De werkplaats in de keuken: maximaal flexibel

Het voordeel van een kookeiland: het is rondom goed bereikbaar en met een zitplaats aan de ene kant is het ook ideaal voor gesprekken.

Open keuken met vrijstaand kookeiland.
“Koken is voor velen een passie, die men met anderen wil delen. Daarom is een oplossing nodig die gastvrijheid en wonen met de werkomgeving van de keuken verbindt.”
Christian Wadsack, binnenhuisarchitect BDIA
Transparant en uitnodigend

Hier vindt u inspiratie voor een open keuken

Keuken voor semi-professionals en ambitieuze hobby-koks.
Bij de uittrekbare sproeier van de serie M71 kunnen de straalsoorten heel makkelijk worden geselecteerd. Het draaibereik zorgt voor extra flexibiliteit. Zowel bij de werktafel als bij een eiland in een open keuken.

Intelligente functies voor individuele wensen

Wenst u ook een open keuken waarvan de vormgeving perfect bij uw woonstijl past? Dat is normaal, want vanuit de zit- of eethoek valt uw blik meermaals per dag op de technische aspecten van de keuken, met onder meer mengkranen, spoelbakken en apparaten. Volgens de trend van de open inrichting biedt hansgrohe u een selectie van even esthetische als functionele keukenmengkranen en spoeltafels. Zo kunt u technisch raffinement helemaal naar eigen smaak en harmonieus combineren met gezellige rust. Want de keukenproducten uit het Zwarte Woud onderscheiden zich door functionaliteit, ergonomie en bekroond design.

Welke hansgrohe oplossing u ook kiest, met het grote draaibereik van de keukenmengkranen geniet u van uw persoonlijke ComfortZone aan het aanrecht. Nog meer flexibiliteit bereikt u met een bedieningsconcept dat samen met de uittrekbare sproeier zijn waarde in de keuken bewijst. De innovatieve Select technologie biedt u de mogelijkheid om het water met een druk op de knop, bijvoorbeeld terwijl u voorbijloopt, in en uit te schakelen (ook bij een eiland). Of kies voor een vrijstaande bediening. Omdat deze rondom bereikbaar is, creëert u zo eveneens extra comfort aan de werkplek in de open keuken.

Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt