Thema kiezen, slim plannen

Wat is typisch voor een moderne badkamer en hoe realiseert u uw wensen?

Vindt u dat uw badkamer wel een opfrissing kan gebruiken en had u ook graag een wellnessoase? In deze hansgrohe raadgever rondom de moderne badkamer tonen wij u hoe u zo’n individuele ruimte plant en inricht. Een tijdloos mooie levensruimte, die u dagelijks met plezier binnenstapt. Voor meer ontspanning, luxe, design, plezier en comfort in uw huis.

Gebruiksvriendelijke hansgrohe Select lavabomengkranen.
Minder is meer: modern design is gekenmerkt door gereduceerde vormen en strakke lijnen. De lavabomengkranen van de serie Talis Select E worden met een druk op de knop bediend.

Thema kiezen: zo geeft u uw moderne badkamer een duidelijke lijn

Waar houdt u van in de badkamer? Voordat wij u concrete hulp bieden bij de badkamerplanning, tonen wij u hier een paar ideeën. hansgrohe designtip: Kies een thema voor uw badkamer. Als u eenmaal voor een lijn gekozen hebt, trekt u deze consequent door. Hieronder volgen drie themavoorstellen.

Thema ‘Inspired by Nature’: natuurlijkheid in een moderne badkamer

Koude, betegelde doelmatigheid is verleden tijd. In een natuurlijk ingerichte badkamer kunt u zich heerlijk ontspannen en verfrissen. En zo creëert u een gezellige badkamer met individuele flair:
 • De essentie zijn natuurlijke oppervlakken en materialen: houten vloeren, houten lavabomeubels of houten verhogingen. Ook kiezelvloeren, natuurstenen tegels of natuurstenen vloeren zien er goed uit, strelen alle zintuigen en verwarmen de voeten. Eveneens trendy: houtlook met beton of marmer respectievelijk betonlook met houteffecten. Nog een mooie combinatie: oud hout met steen.
 • Qua kleur geven beigetinten en grijs, graniet of antraciet uw badkamer een moderne uitstraling. Op wanden en plafonds doet het volledige palet van natuurtinten het goed. Misschien droomt u van een openluchtbadkamer op een terras of in de tuin? In dit geval is het plafond hemelsblauw.
 • Een open ruimteconcept creëert veel plaats voor wellness. Grote ramen vullen de badkamer met daglicht en zorgen voor zonnige tijden. Indien dat niet gaat, verlicht u uw badkamer slim: dat schept een knusse feelgoodsfeer. In een inloopdouchezone met regendouche kunt u zich vrij bewegen en heerlijk van de waterdruppels genieten.
 • Houdt u van accessoires? Jungle, bergen of woestijn: fotobehang is weer in. Zo ook houten bijzettafeltjes, krukjes, ladders of ligstoelen. Weelderige groene planten of lopers en textiel in aardkleuren zijn oorspronkelijke blikvangers.
 • Zo veel harmonie vraagt om enkele contrasten. Aantrekkelijke materiaalmix in de badkamer: hout met chroom. Ook mooi: polymeerbeton of keramiek in wit met chroom of steen met glas.

Thema ‘designstatements’: accenten zetten in de moderne badkamer


Met gericht geplaatst design ziet uw badkamer er verfijnd en hoogwaardig uit. Modern vormgegeven mengkranen of douchecombinaties komen in een sober interieur als objecten over. Of gun uzelf weelderige luxe en richt de volledige kamer volgens alle regels van de kunst in.
 • Modern design is gekenmerkt door gereduceerde vormen en strakke lijnen. Minder is meer, zakelijkheid is troef. Waardevol badkamerdesign is comfortabel te bedienen en zeer functioneel.
 • Verzamel uw spullen in inbouwkasten, onderbouwkasten, kolomkasten of sideboards met exclusieve oppervlakken. Veel bergruimte laat uw badbenodigdheden verdwijnen, zorgt voor ordelijkheid en vestigt de aandacht op het wezenlijke: uw designschatten.
 • Exclusieve blikvangers zijn: vrijstaande baden of lavabo’s in combinatie met hoog uitstekende mengkranen (= highrisers). Een douchezone met een grote, rondom stimulerende hoofddouche. Een waskom met geraffineerde mengkraan die met een druk op de knop wordt bediend. Een elegante designradiator voor handdoeken ...
 • Wie van patronen en materiaalmixen houdt, kan zich met tegels uitleven: bonte mozaïeken, oosterse, geometrische of florale versieringen. Goud met marmer, glas met steen, coole vlakken in zwart-wit of licht-donker. Contrastrijke kleuren, materialen en texturen brengen glamour in de badkamer.

Thema ‘buitengewone architectuur’: de moderne badkamer als woonkamer

Het is fantastisch, als u veel ruimte voor uw badkamer kunt inplannen! Zowel in de nieuwbouw als bij een complete renovatie kunnen in licht badende droombadkamers met royale architectuur worden gerealiseerd. Vernieuwend: als slaap- of woonzones versmelten.
 • Voor een spa-feeling thuis laat u royale oplossingen installeren, die uw bewegingsruimte uitbreiden. Bijvoorbeeld een vrijstaand bad midden in de ruimte of op een verhoging. Dubbele lavabo’s met designmengkranen of op de grond staande mengkranen. Een bidet. Een inloopdoucheparadijs met meerdere douches. Eveneens luxueus: kingsize douchesystemen met comfortabele opbergtabletten.
 • Wie zegt dat een badkamer alleen voor lichaamsverzorging moet dienen? Met banken, leren fauteuils of loungemeubels kunt u relaxzones inrichten en van uw badkamer een tweede woonkamer maken. Dankzij avant-gardistische designlampen, geraffineerde ledverlichting of veel daglicht zult u uw droombadkamer zelfs niet meer willen verlaten.
 • Opulent of cool? Parallel of asymmetrisch? Druk uw excellente smaak en creativiteit uit: met structurerende tegelwanden, contrasterende kleurvlakken, puristische accessoires of een spiegelkabinet. Grote ramen bieden een rustgevend uitzicht op de tuin. Waarom niet een landschapsschilderij of sculptuur uitproberen?
U wenst nog meer inspiratie? Wij hebben voor u de laatste badkamertrends verzameld.

Slim plannen: zo richt u uw eigen moderne badkamer in

Uw badkamer heeft een thema? Prima. Dan komen hier een paar veelgestelde vragen, die veel bouwheren of renoveerders bezighouden.

 • U hebt een kleine badkamer? Dat maakt niet uit. Met spiegels maakt u de ruimte groter. En met geraffineerde verlichting (ledstrips, spiegellampen, halogeenspots) creëert u veel licht. Zelfs bij badkamers zonder ramen. Om elke vierkante centimeter optimaal te benutten, kunt u bijvoorbeeld onder een schuin dak een rechthoekig bad inbouwen. En om te vermijden dat de mengkranen te aanwezig zijn, kiest u voor inbouwinstallaties. Hierbij worden vlakke douche- en badbedieningen in de muur ingebouwd. Dat ziet er elegant uit en creëert zelfs in een kleine ruimte bewegingsvrijheid. Of installeer geen bad en kies in plaats daarvan voor een moderne douche met weelderige regendouche. Uw handdoeken kunt u ophangen aan een houten ladder of badkamerradiator. Als u een waskom op een onderbouwkast zet, hebt u eronder bergruimte gewonnen. Ook hier kan de mengkraan minimalistisch onder het pleisterwerk worden ingebouwd. Kolom- en inbouwkasten laten badbenodigdheden verdwijnen en ruimen de kleine badkamer op. Ook met een lichte muur- en vloerkleur kunt u de ruimte visueel vergroten.
 • Op werkdagen een douche, op zaterdag een bad? U hebt een douche EN een bad nodig? Dat valt te begrijpen. Beide hebben hun voordelen. Maar welke baden en douches overtuigen in de moderne badkamer? Een vrijstaand bad is het toppunt van luxe en verheven badcultuur. De speelse variant op leeuwenpoten, een rechthoekige, bootvormige of ovale vorm: alles werkt fantastisch in de ruim bemeten, moderne badkamer. Stijlvast hierbij: een op de grond staande badmengkraan. Het hoekbad is een plaatsbesparende oplossing voor kleinere badkamers. Let er wel op dat het bad bij uw lichaamsgrootte past en ruimte biedt voor meer dan een zitbad. De praktische douchecabine raakt nooit uit de mode, maar heeft de tendens om almaar groter, comfortabeler en luxueuzer te worden. Of de cabine in het midden van de ruimte, tegen de muur, in een nis, voor het raam of in de hoek wordt geplaatst, hangt van de smaak en badkamerarchitectuur af. Bijzonder trendy: transparant douchen met glas/plexiglas rondom. Dat kan gebogen, hoekig of spiraalvormig zijn. Met of zonder chromen beslag, glas geeft een vrij uitzicht op een modern douchesysteem, bijvoorbeeld met hoofd-/zijdouches of minimalistisch vlakke inbouwmengkranen. U droomt van een inloopdouche, ook wel walk-in-douche genoemd? Er zijn modellen die van meerdere kanten kunnen worden betreden. Soms zorgt een onopvallend glazen scherm voor spatbescherming, maar echte puristen doen het helemaal zonder glas. Avant-gardistische variant: de douche waar u direct vanuit uw bed in stapt. In open doucheparadijzen creëert u met moderne tegels een boeiende uitstraling. Walk-in-douches zijn trouwens niet alleen esthetisch een meerwaarde. Omdat ze struikelgevaar voorkomen, vormen ze de ideale basis voor een toekomstgerichte generatiebadkamer en voor seniorenwoningen.
 • U hebt prachtige tegels gevonden, maar weet niet hoe u deze waar kunt laten leggen? Onopvallend natuurlijk, oosters speels of jeugdig fris: badkamertegels bieden oneindig veel decoratieve en creatieve mogelijkheden. Ze vormen blikvangers in de badkamer, die u hopelijk niet snel beu gezien bent. Vanuit puur praktisch standpunt zijn ze een belangrijke spat- en schimmelbescherming voor wanden en vloeren. Met kleine mozaïektegels van keramiek en/of glas zet u fraaie accenten aan de douche, lavabo, het bad of in een nis. Klassieke tegels wijken steeds vaker voor tegels in houtlook of marmeren vloeren. U kunt uw wanden en vloeren bijvoorbeeld helemaal met grote natuurstenen tegels bekleden: leisteen, graniet of zandsteen. Met hun natuurlijke nerven en structuren brengen ze oorspronkelijke ‘hyggelligheid’ in de badkamer. Fijn steengoed of tegels in houtlook, halfhoog of tot onder het plafond betegeld: toegestaan is wat bevalt. En wat onderhoudsvriendelijk is. Uiteraard kan het ook volledig zonder tegels: ‘naakte’ wanden treft men in de moderne badkamer vaak aan. Wie van cool-puristisch houdt, kiest voor een trendy betonlook in grijs- of natuurtinten.

Badkamerplanning met hansgrohe: nog meer tips voor een moderne badkamer

Steeds goed geadviseerd

Vind een verdeler in uw buurt